Natalia Munteanu de la „Gazeta de Chișinău”, printre laureații premiilor pentru anul 2020, conferite de API

985
0

Reportera „Gazetei de Chișinău” Natalia Munteanu e deținătoarea premiului II la categoria „Cel mai bun reporter” din presa națională în cadrul concursului profesional organizat anual de Asociația Presei Independente (API). Competiția din acest an s-a axat pe tema pandemiei de COVID-19 și a gestionării crizei epidemiologice, colega noastră fiind remarcată pentru articolele „Născuți pe timp de Covid-19”, „Avem tot mai puțină apă potabilă” și „Din ce trăiesc preoții la bătrânețe, „E de dorit ca preotul să moară în altar”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Premiul I la această categorie a fost acordat Alionei Ciurcă, de la „Ziarul de Gardă”, la fel ca și premiul III, adjudecat de Daniela Calmîș, de la aceeași publicație.

La categoria „Cel mai bun reporter din presa locală 2020”, primul premiu i-a revenit ziaristei Nelly Uncuță, de la „SP” din Bălți, locul secund a fost ocupat de jurnalista Ilona Gomeniuc, de la aceeași redacție, iar pe a treia poziție s-a clasat Vadim Șterbate, de la ziarul „Observatorul de Nord” din Soroca.

API a acordat premii și pentru „Cea mai bună investigație din presa națională 2020”, toate cele trei distincții revenindu-le jurnaliștilor de la „Ziarul de Gardă” – Diana Gațcan, cu investigația „Stăpânii gheretelor din parcuri”, Daniela Calmîș, cu investigația „Moldova mea: voluntariat pe bani și donații care nu ajung la destinație”, și Anatolie Eșanu, cu investigația „Proxenetul Șalun și membrii grupării sale – din nou în libertate. Mărturiile unei victime”.

Post-mortem, pentru cea mai bună investigație din presa locală, a fost premiat regretatul jurnalist Tudor Iașcenco, de la „Cuvântul” din Rezina, pentru ancheta „Cum ÎM „SCL” Rezina a devenit pentru băieții șmecheri o fabrică de bani”.

Cea mai bună fotografie 2020” a fost realizată de Natalia Junghietu, de la „Expresul” din Ungheni, ziar care a obținut și premiul pentru dezvoltarea produselor multimedia în 2020.

Aceasta este cea de a 21-a ediție a concursului organizat de API printre redacțiile membre ale organizației. Dacă în 2020 câștigătorii au fost anunțați în cadrul unui eveniment online, anul acesta festivitatea de premiere a avut loc în cadrul unui eveniment mixt, cu prezență fizică și online.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT