PAS îl acuză pe Ion Ceban că ar încerca să falsifice alegerile anticipate, în Chișinău, impunând funcționari electorali loiali PSRM

323
0

Consilierii locali din Chișinău ai PAS îl acuză pe primarul Ion Ceban că ar încerca să falsifice rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie în Capitală, înlocuind funcționarii cu experiență din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare cu persoane devotate socialiștilor. Reprezentanții PAS fac trimitere la prevederile unui regulament conform căruia administrațiile publice locale de nivelul II trebuia să delege până la data de 14 mai 2021 membri în Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) municipale Chișinău. Pentru a realiza acest lucru, Ion Ceban ar fi trebuit să convoace până la acea dată Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și să supună votului candidaturile ce urmau a fi prezentate Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru calitatea de membri ai Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr.1.

„Din păcate, Ion Ceban nu a făcut acest lucru intenționat, pentru că în asemenea circumstanțe CEC-ul deleagă candidați în locul CMC din Registrul Funcționarilor Electorali la discreția lor. PSRM a transformat CECE Chișinău din organ electoral în gașcă de prieteni și amici”, a declarat luni, 31 mai, Vasile Grădinaru, unul dintre candidații la funcția de deputat pe lista PAS.

El a oferit și exemple, cum ar fi Ina Babin, înaintată de PDM, dar care în realitate ar fi persoana de încredere a primarului Ion Ceban, fiind șefa Direcției managementul resurselor umane din cadrul Primăriei Chișinău. Aceasta a fost aleasă președintă a CECE. „De asemenea, ar mai fi vorba despre Vitalie Miron, înaintat de PSRM, Elena Mînzat, aleasă din Registrul funcționarilor electorali, fiind asistenta unui deputat socialist delegat de PSRM, și Galina Botnari, selectată de asemenea din Registrul funcționarilor electorali și care ar fi în relații de prietenie cu președintele și vicepreședintele CECE. Inga Botnari este secretar la Pretura Centru și este în relații de prietenie de lungă durată cu cei menționați mai sus, subordonată lui Ion Ceban, ca și Alexandru Enache”, mai spune Grădinaru.

În acest context, PAS îi cere lui Ion Ceban „să înceteze falsificarea alegerilor” și să convoace până la data de 05.06.21, ora 10.00, CMC, pentru a aproba lista membrilor Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare (BESV).

Nici primarul Chișinăului, nici PSRM nu au comentat deocamdată aceste declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here