Prima din acest an vizită a unui lider străin în R. Moldova. Maia Sandu se va întâlni vineri cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda

605
1
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, se va afla pe 13-14 mai într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei Maia Sandu. Aceasta este prima în ultimii șase ani vizită a unui șef de stat lituanian la Chișinău, se arată într-un comunicat al Președinției. Cei doi șefi de stat vor purta vineri, 14 mai, discuții tête-à-tête, dar și în format extins, după care vor face declarații pentru presă, conform programului publicat de instituția prezidențială.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Discuțiile dintre Maia Sandu și Gitanas Nauseda se vor concentra pe oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre R.Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, potrivit unei note difuzate cu câteva zile mai devreme de Serviciul de presă al Președinției.

Pe finalul vizitei, Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău.

Menționăm că aceasta este cea de a două vizită a unui șef de stat la Chișinău după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte al R.Moldova. Primul care a vizitat R.Moldova, pe 29 decembrie, la numai câteva zile după inaugurare, a fost președintele României, Klaus Iohannis.

Amintim, de asemenea, că în ajun la Chișinău s-a aflat ministra britanică pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, cu care Maia Sandu a discutat inclusiv despre situația politică din R.Moldova și despre alegerile parlamentare anticipate. Wendy Morton a declarat în acest context că Marea Britanie „urmărește cu mare interes schimbările politice din Republica Moldova și cum CEC, Consiliul Audiovizualului, mass-media și partidele politice își vor face datoria față de cetățeni pentru a asigura alegeri libere și corecte la 11 iulie”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU