(FOTO) Încă 100 de mii de doze de vaccin din România deschid calea etapei III a imunizării anti-COVID în R.Moldova

846
0
Un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID livrat gratuit Republicii Moldova din România, pe 7 mai 2021, este întâmpinat în Vama Leușeni de ambasadorul Daniel Ioniță

Încă un lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca a ajuns vineri, 7 mai, din România în R.Moldova. Datorită aceste noi donații, în prezent există suficiente doze pentru a vaccina cât mai mulți cetățeni, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, menționează președinta Maia Sandu, într-un mesaj de mulțumire adresat cu această ocazie României. Între timp, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a anunțat lansarea graduală a etapei III a procesului de vaccinare în R.Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Noul lot de vaccin, din rezerva Ministerului Sănătății din România a fost adus în R.Moldova cu două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI – România, care s-au deplasat pe ruta București – Chișinău și retur.

Donația a fost întâmpinată în Vama Leușeni de ambasadorul României, Daniel IONIȚĂ, care a însoțit transportul până la destinația finală, pentru ca vaccinurile să fie predate în bune condițiuni autorităților competente din R.Moldova.

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

La rândul său, Maia Sandu i-a îndemnat încă o dată pe toți cetățenii R.Moldova să se vaccineze, pentru a-și proteja viața și sănătatea și pentru a reveni cât mai curând la normalitate.

„Acum avem suficiente doze ca să vaccinăm cât mai mulți cetățeni într-o perioadă cât mai scurtă. Mulțumim, România! Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu!”, a accentuat în mesajul său șefa statului.

În acest context, tot vineri, a fost decisă lansarea graduală a etapei III a procesului de imunizare, urmând ca pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, să fie aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Menționăm că, până în prezent, au fost vaccinate 182.717 persoane, în cadrul etapelor I și II ale campaniei de imunizare, care continuă în R.Moldova, din cauza ritmului anevoios al vaccinărilor.

Campania de imunizare în R.Moldova a început la 2 mai, tocmai datorită primului lot de vaccin livrat de România cu câteva zile mai devreme. În total, România a acordat până acum, cu titlu de ajutor umanitar, 304.800 de doze de vaccin, cea mai consistentă donație de ser anti-COVID recepționată la Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE