Socialistul Dodon și separatistul Krasnoselski, împreună la Moscova, după Sputnik V. E posibil să fi plecat cu același avion de la Chișinău

763
0

Ex-președintele Igor Dodon și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se află, concomitent, la Moscova, pentru a negocia aducerea vaccinului rusesc Sputnik V. Nu se cunoaște pe ce cale au ajuns ei acolo, însă, așa cum remarcă Europa Liberă, miercuri, 31 martie, atunci când cei doi au anunțat că merg în Federația Rusă, a existat o singură cursă de avion care a decolat de la Chișinău spre Moscova, la ora 18.10. Singura opțiune pentru reprezentanții administrației transnistrene de a ajunge la Moscova este prin aeroportul Chișinău, punctează sursa citată.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Dodon a anunțat pe Facebook că vizita sa va dura două zile, fără să ofere însă și alte detalii, cum ar fi agenda și lista oficialităților cu care ar urma să se întâlnească.

Spre deosebire de liderul socialiștilor de la Chișinău, care nu deține nicio funcție în stat, administrația separatistului Krasnoselski menționează că acesta va discuta cu persoane din cadrul administrației prezidențiale de la Kremlin, cu deputați și senatori din Parlamentul Federației Ruse, precum și cu responsabili de la Ministerul de Externe de la Moscova.

Krasnoselski afirma încă la începutul acestui an că Rusia va livra în Transnistria 30 de mii de doze de vaccin anti-COVID de producție proprie, însă de atunci Moscova nu a confirmat niciodată nici cantitățile, nici termenele de livrare. În aceste condiții, în regiunea separatistă vaccinarea a început abia de luni, 29 martie, cu serul AstraZeneca repartizat în regiune cu mai bine de două săptămâni în urmă de autoritățile constituționale de la Chișinău, din lotul de vaccinuri oferit gratuit R.Moldova de România.

Anterior, și Krasnoselski, și Dodon au învinuit-o pe președinta Maia Sandu că ar împiedica aducerea vaccinului Sputnik V în R.Moldova.

În același timp, șefa statului a discutat despre procurarea vaccinului din Rusia cu ambasadorul Oleg Vasnețov, fiind dur criticată pentru asta de unii experți de la București.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT