Socialistul Dodon și separatistul Krasnoselski, împreună la Moscova, după Sputnik V. E posibil să fi plecat cu același avion de la Chișinău

330
0

Ex-președintele Igor Dodon și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se află, concomitent, la Moscova, pentru a negocia aducerea vaccinului rusesc Sputnik V. Nu se cunoaște pe ce cale au ajuns ei acolo, însă, așa cum remarcă Europa Liberă, miercuri, 31 martie, atunci când cei doi au anunțat că merg în Federația Rusă, a existat o singură cursă de avion care a decolat de la Chișinău spre Moscova, la ora 18.10. Singura opțiune pentru reprezentanții administrației transnistrene de a ajunge la Moscova este prin aeroportul Chișinău, punctează sursa citată.

Dodon a anunțat pe Facebook că vizita sa va dura două zile, fără să ofere însă și alte detalii, cum ar fi agenda și lista oficialităților cu care ar urma să se întâlnească.

Spre deosebire de liderul socialiștilor de la Chișinău, care nu deține nicio funcție în stat, administrația separatistului Krasnoselski menționează că acesta va discuta cu persoane din cadrul administrației prezidențiale de la Kremlin, cu deputați și senatori din Parlamentul Federației Ruse, precum și cu responsabili de la Ministerul de Externe de la Moscova.

Krasnoselski afirma încă la începutul acestui an că Rusia va livra în Transnistria 30 de mii de doze de vaccin anti-COVID de producție proprie, însă de atunci Moscova nu a confirmat niciodată nici cantitățile, nici termenele de livrare. În aceste condiții, în regiunea separatistă vaccinarea a început abia de luni, 29 martie, cu serul AstraZeneca repartizat în regiune cu mai bine de două săptămâni în urmă de autoritățile constituționale de la Chișinău, din lotul de vaccinuri oferit gratuit R.Moldova de România.

Anterior, și Krasnoselski, și Dodon au învinuit-o pe președinta Maia Sandu că ar împiedica aducerea vaccinului Sputnik V în R.Moldova.

În același timp, șefa statului a discutat despre procurarea vaccinului din Rusia cu ambasadorul Oleg Vasnețov, fiind dur criticată pentru asta de unii experți de la București.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here