Autoritățile anunță începerea campaniei de imunizare în aziluri și centrele de plasament, dar suspendă licitația de procurare a vaccinurilor

451
0
Sursă FOTO: UNICEF

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că joi, 25 martie, a început vaccinarea anti-COVID în azilurile și centrele de plasament temporar sau de lungă durată. „Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, conducătorii centrelor de plasament au prezentat listele personalului/beneficiarilor care urmează să fie vaccinați, către asistența medicală primară din teritoriul deservit, astfel încât, vaccinarea să aibă loc conform programului prestabilit de fiecare instituție”, se arată într-o notă informativă a MSMPS.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Imunizarea în aziluri și centrele de plasament va fi efectuată de echipele mobile din cadrul asistenței medicale primare.

Conform Planului Național de Imunizare, beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată sunt incluși pentru imunizare în Etapa I, precizează instituția.

În ajun, Cristina Stratulat, responsabilă pentru relații cu presa la MSMPS, declara pentru „Gazeta de Chișinău” că, în prezent, se discută pe platforma grupului tehnic de coordonare a procesului de vaccinare despre o eventuală începere înainte de termen a imunizării persoanelor incluse în etapa a II-a. Se întâmplă în legătură cu faptul că procesul de vaccinare a angajaților din sistemul medical se desfășoară anevoios, mai ales în provincie, unde se dă o luptă la limita intereselor politice, sunt invocate ca pretext proceduri birocratice și se face simțită propaganda.

Între timp, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) a suspendat licitația publică de procurare a celor 400.000 de doze de vaccinuri anti-COVID cu un buget destinat de 70 de milioane de lei.

„Depunerea ofertelor ar fi trebuit să aibă loc în câteva zile. Se pare că autoritățile nu au nicio strategie de procurare, iar deciziile privind licitațiile se combat una pe cealaltă. Singura speranță să obținem vaccinuri în cel mai scurt timp este ca cel puțin un producător să răspundă solicitării de negociere directă, făcută săptămâna trecută din scurt și pe repede-înainte”, scrie în legătură cu asta Sănătate INFO.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT