Instantanee fără măști

219
0

Alex Iordache este artistul care face stop-cadru celor mai adevărate emoții și le dă o haină fotografică. Recent, Alex a ajuns în „Best of” și „Top 1%” cei mai buni fotografi la categoria „Love Story”, din cadrul concursului internațional „35AWARDS – International Photography Awards”.

Contactat de GAZETA de Chișinău, fotograful ne-a spus că nu a aspirat la premii, însă este recunoscător că a fost apreciat la un nivel atât de înalt.

Este plăcut să știu că am fost remarcat. Oricum, atenția mea a fost orientată întotdeauna spre oamenii pe care-i fotografiez, și nu spre concursuri. Lucrez pentru clienții mei. Nu pentru concursuri”, ne-a spus Alex Iordache.

Foto: Alex Iordache
Foto: Alex Iordache

Potrivit fotografului, procesul de selecție a fost riguros, ținând cont de faptul că acest concurs internațional are multe categorii și mulți participanți.

Selecția e una complicată, competiția având multe categorii și anumite trepte la care sunt triate fotografiile, spre final ajungând din ce în ce mai puține. Concursul cu toate categoriile lui nu e finalizat. Încă se derulează. Cine știe, poate mai obțin vreun premiu”, a menționat Alex Iordache.

El ne-a spus că cel mai important pentru un fotograf este să-i surprindăfără măști” pe oamenii pe care-i fotografiază. Să redea emoțiile adevărate ale acestora prin obiectivul camerei sale.

Foto: Alex Iordache

Alex Iordache este un împătimit al artei fotografice, care l-a marcat și i-a influențat parcursul profesional. Printre cele mai cunoscute proiecte ale tânărului este și cel dedicat lucrătorilor medicali din prima linie de luptă cu pandemia – „Prinși în ungher”.

La categoria „Love Story” au concurat peste trei mii de participanți cu 8344 de fotografii.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here