Instantanee fără măști

737
0

Alex Iordache este artistul care face stop-cadru celor mai adevărate emoții și le dă o haină fotografică. Recent, Alex a ajuns în „Best of” și „Top 1%” cei mai buni fotografi la categoria „Love Story”, din cadrul concursului internațional „35AWARDS – International Photography Awards”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Contactat de GAZETA de Chișinău, fotograful ne-a spus că nu a aspirat la premii, însă este recunoscător că a fost apreciat la un nivel atât de înalt.

Este plăcut să știu că am fost remarcat. Oricum, atenția mea a fost orientată întotdeauna spre oamenii pe care-i fotografiez, și nu spre concursuri. Lucrez pentru clienții mei. Nu pentru concursuri”, ne-a spus Alex Iordache.

Foto: Alex Iordache
Foto: Alex Iordache

Potrivit fotografului, procesul de selecție a fost riguros, ținând cont de faptul că acest concurs internațional are multe categorii și mulți participanți.

Selecția e una complicată, competiția având multe categorii și anumite trepte la care sunt triate fotografiile, spre final ajungând din ce în ce mai puține. Concursul cu toate categoriile lui nu e finalizat. Încă se derulează. Cine știe, poate mai obțin vreun premiu”, a menționat Alex Iordache.

El ne-a spus că cel mai important pentru un fotograf este să-i surprindăfără măști” pe oamenii pe care-i fotografiază. Să redea emoțiile adevărate ale acestora prin obiectivul camerei sale.

Foto: Alex Iordache

Alex Iordache este un împătimit al artei fotografice, care l-a marcat și i-a influențat parcursul profesional. Printre cele mai cunoscute proiecte ale tânărului este și cel dedicat lucrătorilor medicali din prima linie de luptă cu pandemia – „Prinși în ungher”.

La categoria „Love Story” au concurat peste trei mii de participanți cu 8344 de fotografii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT