Instantanee fără măști

327
0

Alex Iordache este artistul care face stop-cadru celor mai adevărate emoții și le dă o haină fotografică. Recent, Alex a ajuns în „Best of” și „Top 1%” cei mai buni fotografi la categoria „Love Story”, din cadrul concursului internațional „35AWARDS – International Photography Awards”.

Contactat de GAZETA de Chișinău, fotograful ne-a spus că nu a aspirat la premii, însă este recunoscător că a fost apreciat la un nivel atât de înalt.

Este plăcut să știu că am fost remarcat. Oricum, atenția mea a fost orientată întotdeauna spre oamenii pe care-i fotografiez, și nu spre concursuri. Lucrez pentru clienții mei. Nu pentru concursuri”, ne-a spus Alex Iordache.

Foto: Alex Iordache
Foto: Alex Iordache

Potrivit fotografului, procesul de selecție a fost riguros, ținând cont de faptul că acest concurs internațional are multe categorii și mulți participanți.

Selecția e una complicată, competiția având multe categorii și anumite trepte la care sunt triate fotografiile, spre final ajungând din ce în ce mai puține. Concursul cu toate categoriile lui nu e finalizat. Încă se derulează. Cine știe, poate mai obțin vreun premiu”, a menționat Alex Iordache.

El ne-a spus că cel mai important pentru un fotograf este să-i surprindăfără măști” pe oamenii pe care-i fotografiază. Să redea emoțiile adevărate ale acestora prin obiectivul camerei sale.

Foto: Alex Iordache

Alex Iordache este un împătimit al artei fotografice, care l-a marcat și i-a influențat parcursul profesional. Printre cele mai cunoscute proiecte ale tânărului este și cel dedicat lucrătorilor medicali din prima linie de luptă cu pandemia – „Prinși în ungher”.

La categoria „Love Story” au concurat peste trei mii de participanți cu 8344 de fotografii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here