Instantanee fără măști

1030
0

Alex Iordache este artistul care face stop-cadru celor mai adevărate emoții și le dă o haină fotografică. Recent, Alex a ajuns în „Best of” și „Top 1%” cei mai buni fotografi la categoria „Love Story”, din cadrul concursului internațional „35AWARDS – International Photography Awards”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Contactat de GAZETA de Chișinău, fotograful ne-a spus că nu a aspirat la premii, însă este recunoscător că a fost apreciat la un nivel atât de înalt.

Este plăcut să știu că am fost remarcat. Oricum, atenția mea a fost orientată întotdeauna spre oamenii pe care-i fotografiez, și nu spre concursuri. Lucrez pentru clienții mei. Nu pentru concursuri”, ne-a spus Alex Iordache.

Foto: Alex Iordache
Foto: Alex Iordache

Potrivit fotografului, procesul de selecție a fost riguros, ținând cont de faptul că acest concurs internațional are multe categorii și mulți participanți.

Selecția e una complicată, competiția având multe categorii și anumite trepte la care sunt triate fotografiile, spre final ajungând din ce în ce mai puține. Concursul cu toate categoriile lui nu e finalizat. Încă se derulează. Cine știe, poate mai obțin vreun premiu”, a menționat Alex Iordache.

El ne-a spus că cel mai important pentru un fotograf este să-i surprindăfără măști” pe oamenii pe care-i fotografiază. Să redea emoțiile adevărate ale acestora prin obiectivul camerei sale.

Foto: Alex Iordache

Alex Iordache este un împătimit al artei fotografice, care l-a marcat și i-a influențat parcursul profesional. Printre cele mai cunoscute proiecte ale tânărului este și cel dedicat lucrătorilor medicali din prima linie de luptă cu pandemia – „Prinși în ungher”.

La categoria „Love Story” au concurat peste trei mii de participanți cu 8344 de fotografii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE