Mariana Durleșteanu își retrage candidatura de la funcția de prim-ministru: „Nu sunt păpușa nimănui”

1268
2
Mariana Durleșteanu
Candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu

Candidata alianței „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, se retrage din cursă, deoarece nu-și poate permite, spune ea, ca numele și reputația să-i fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice. „Nu sunt păpușa nimănui”, accentuează Durleșteanu într-un mesaj publicat pe Facebook, în timp ce la Președinție Maia Sandu desfășoară consultări cu fracțiunile și grupurile din Parlament, „referitor la situația politică curentă”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Discuțiile despre înaintarea mea la funcția de prim-ministru mi-au confirmat încă o dată amploarea crizei morale în care se află politicul nostru, dar cel mai grav iresponsabilitatea în gestionarea crizelor și folosirea tragediei umane în scopuri politice. Trebuie să recunoaștem, astăzi Moldova nu are parte de o guvernare în interesul cetățeanului”, scrie Durleșteanu, afirmând că își retrage candidatura, dar nu pleacă din viața publică, fiind determinată să se implice și mai mult pe viitor în viața țării.

„Vreau să cred și sper puternic că în viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o nouă clasă politică, cu o veritabilă fibră morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă”, mai scrie ea.

Solicitat de jurnaliști la Președinție, unde s-a aflat la consultări cu președinta Maia Sandu, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în legătură cu acest anunț că nu o să „deschidă parantezele”.

Amintim că fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, a fost propusă la funcția de prim-ministru de o alianță formată de PSRM împreună cu Partidul „Șor” și transfugii din gruparea „Pentru Moldova”, pe 11 februarie, în timp ce în Parlament mai erau dezbătute componența și programul de guvernare al Nataliei Gavriliță, desemnată de președinta Maia Sandu. După ce aceasta a refuzat candidatura majorității formate în jurul socialiștilor și a desemnat-o repetat pe Gavriliță, Curtea Constituțională a invalidat decretul șefei statului, obligând-o să desfășoare noi consultări cu partidele parlamentare. PSRM a declarat, până la această dată, că insistă asupra candidaturii Marianei Durleșteanu, deși a lăsat să se înțeleagă, prin unii dintre fruntașii săi, că e deschis la un dialog necesar pentru evitarea alegerilor anticipate, cel puțin până nu se va ameliora criza epidemiologică legată de un nou val de infectări cu COVID-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

2 COMENTARII