Un nou mesaj de la Durleșteanu, despre „mariaj și fățărnicie” din partea coaliției „PSRM-Șor-Candu-Filip”

876
0
Mariana Durleșteanu

Fosta candidată a socialiștilor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, vorbește despre „mariaj și fățărnicie” din partea unei coaliții „PSRM-Șor-Candu-Filip”, care ar fi fost singurul motiv ce a determinat-o să nu mai pretindă la postul ce i-a fost propus. Ea dezminte, într-un nou mesaj postat marți, 23 martie, pe Facebook, afirmațiile conform cărora ar fi fost forțată de cineva să se retragă din cursă, afirmă că decizia de a se retrage îi aparține, declarația respectivă fiind scrisă de ea cu ceva timp înainte. „Am luat decizia în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni, care au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan”, scrie Durleșteanu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ea spune că și-a asumat decizia de a candida din partea PSRM la funcția de prim-ministru considerând că poate face ceva din interiorul Guvernului și deveni un factor de echilibru între votul cetățeanului și aleșii poporului.

„Aș dori încă să menționez că, de la bun început, am zis: nu accept să fiu reprezentată de formațiunea „Șor”. Însă acest lucru nu s-a întâmplat și am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianță. (…) Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă, cum am mai zis, voi continua să rămân în viața publică pentru a duce schimbarea până la capăt. Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și al depășirii crizei politice”, susține Durleșteanu.

Mesajul său vine după ce luni, 22 martie, socialistul Vasile Bolea a afirmat, în ședința Curții Constituționale, că Președinția ar fi fost obligată să verifice dacă mesajul Marianei Durleșteanu, care a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura la șefia guvernului, este veridic și nu a fost influențat de nimeni.

Anterior, fruntașii din PSRM, inclusiv Igor Dodon, precum și mai mulți comentatori afiliați socialiștilor, au acuzat o intervenție din partea unor forțe din Occident.

Amintim că Mariana Durleșteanu, fostă ambasadoare a R.Moldova la Londra și, ulterior, ministră a Finanțelor în Guvernul comunist condus în 2008-2009 de actuala președintă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost propusă la șefia guvernului de o coaliție formată de PSRM cu Partidul „Șor” și transfugii din „Pentru Moldova” pe 11 februarie, în timp ce în Parlament era dezbătură o altă candidatură – a Nataliei Gavriliță, desemnată de președinta Maia Sandu. Deși afirma că nu ar fi știut nimic despre faptul că va fi susținută de deputații din Partidul „Șor”, ea a confirmat atunci acordul său de a candida din partea majorității. Până pe 16 martie, când s-a retras, ea a făcut mai multe acuzații cu aluzie la Maia Sandu și la PAS, iar după ce a luat această decizie, liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a arătat surprins și dezamăgit. Mai mult, Dodon a declarat săptămâna trecută că Durleșteanu ar fi fost din start un „candidat de rezervă” și a fost înaintată de PSRM doar pentru că „altcineva a tras pisica de coadă”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here