Consilier prezidențial: Sputnik V așteaptă autorizația de import pentru a fi administrat de privați, contra plată, în R.Moldova

1618
1
Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății
Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății

Un lot de câteva sute de mii de doze de vaccin rusesc Sputnik V așteaptă să primească autorizația de import ca să poată fi introdus în R.Moldova, pentru a fi administrat doar prin intermediul unor instituții medicale private și doar contra plată, susține consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Anume acesta, spune ea, ar fi motivul pentru care serul anti-COVID rusesc a fost înregistrat de Agenția Medicamentului, în paralel cu vaccinurile occidentale Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, iar acum unii deputați au lansat o campanie de dezinformare împotriva donației oferite de România.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Întrebarea mea este: de ce deputații care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut și nu fac niciun efort să aducă o donație de vaccin măcar echivalentă celei din România? Deși s-ar putea și mai mult. Ei fac doar ședințe și dau indicații. În timp ce au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor. Și nu au făcut nimic ca să asigure țara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Și asta în timp ce toate țările prin lunile septembrie-noiembrie 2020 deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că luni, 1 martie, președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, abia revenită de la Moscova, a dat indicații Guvernului în exercițiu să identifice de urgență sursele necesare pentru a procura un milion de doze de vaccin anti-COVID.

Mai mulți foști și actuali demnitari au presupus, în acest context, că PSRM acționează în interese înguste de partid, cu scopul de a forța autoritățile R.Moldova să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V. Mai ales pentru că, în ajun, și liderul socialiștilor, Igor Dodon, a vorbit despre exact un milion de doze care ar putea fi cumpărate cu banii ce ar fi necesari pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU