Opinii: Ședință convocată de Greceanîi pentru a forța cumpărarea unui milion de doze de Sputnik V

1318
1
vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik V

PSRM acționează în interese înguste de partid, cu scopul de a forța autoritățile R.Moldova să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V, consideră deputatul Iurie Reniță și fostul director al Agenției Proprietății Publice (APP), Igor Grigoriev. Declarații în acest sens au fost făcute într-o emisiune la Jurnal TV, după ce președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, abia revenită de la Moscova, a dat indicații Guvernului în exercițiu să identifice de urgență sursele necesare pentru a procura un milion de doze de ser anti-COVID din Rusia. Pentru aceasta, șefa socialistă a Parlamentului i-a convocat luni seara, într-o ședință de lucru, pe premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, ministrul de Interne, Pavel Voicu, dar și pe fosta ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, precum și pe bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ciocoi a raportat că solicitarea va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Cred că este o legătură directă, deoarece zilele acestea a fost aprobat vaccinul rusesc. Eu sunt sigur că ei încearcă să anticipeze, să mimeze – că uite, noi ne gândim la voi. Greceanîi a fost în vizită în Federația Rusă și a avut întâlniri cu careva oficiali de stat și cred că s-a negociat aducerea acestui vaccin și pe fondul acesta să-și facă niște capital politic”, observă însă fostul director al APP, Igor Grigoriev.

„Aceste momente sunt de disperare și, după mine, se acționează în interesul unei găști partinice”, spune, la rândul său, deputatul Iurie Reniță.

Menționăm că ședința a fost convocată de Zinaida Greceanîi după ce, tot luni, liderul PSRM, Igor Dodon, a vorbit într-o conferință de presă despre un milion de doze de vaccin de care ar avea nevoie R.Moldova. El a reluat astfel teza lansată cu doar câteva zile mai devreme, după ce a anunțat prin anticipare că Agenția Medicamentului a autorizat Sputnik V în R.Moldova, când a afirmat că autoritățile ar putea folosi cele 120 de milioane de lei necesare pentru alegeri anticipate ca să imunizeze populația cu vaccinul rusesc.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU