Experți: Vizita președintelui Consiliului European, un semnal clar în susținerea Maiei Sandu

1138
0
Directorul executiv al APE, Victor Chirilă
Directorul executiv al APE, Victor Chirilă

Vizita președintelui Consiliului European, Charles Michel, la Chișinău reprezintă un mesaj clar că Uniunea Europeană vede un partener credibil doar în persoana președintei Maia Sandu, susține directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă (APE), Victor Chirilă. El este de părere că mesajul demnitarului european, adresat clasei politice din R.Moldova, a fost fără echivoc în sprijinul unor alegeri anticipate, libere și corecte, care să aibă ca finalitate învestirea unui guvern proeuropean. Potrivit lui Chirilă, Uniunea Europeană nu va accepta niciodată la masa de dialog reprezentanți ai instituțiilor statului certați cu legea sau implicați în scheme de corupție.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Uniunea Europeană lucrează doar cu parteneri credibili. Președintele Sandu a deschis o fereastră de oportunitate pentru a relansa relațiile cu Uniunea Europeană, dar, ca UE să ne poată ajuta mai mult, este nevoie de un parlament credibil și de un guvern credibil”, a subliniat directorul APE într-o emisiune la TVR Moldova.

Și analistul politic Nicolae Negru observă că Charles Michel s-a întâlnit la Chișinău doar cu Maia Sandu.
„Ceilalți reprezentanți ai puterii legislative și executive nu sunt demni de încrederea Uniunii Europene. Ciocoi este premier interimar și nu reprezintă nicio forță politică, despre Greceanîi se știe că nu ea este cea care ia deciziile, iar cu Dodon Uniunea Europeană știe că nu are rost să se întâlnească”, spune Nicolae Negru.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a aflat duminică într-o vizită de lucru la Chișinău, în debutul unui turneu diplomatic pe care îl face în R.Moldova, Georgia și Ucraina. „Eforturile dumneavoastră tenace, pentru a aborda lipsa de independență a justiției și a urmăririi penale și pentru a merge mai departe spre investigarea fraudei bancare și combaterea corupției sunt cruciale pentru a evita o spirală de stagnare. De aceea, cei care au fost implicați în activități în afara statului de drept nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în viitorul Moldovei”, s-a adresat el Maiei Sandu după întâlnirea pe care a avut-o cu șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT