Președintele Consiliului European, la Chișinău: UE susține eforturile Maiei Sandu. Corupții nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în viitorul Moldovei (FOTO)

841
1
Charles Michel & Maia Sandu
Președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Maia Sandu, într-o conferință de presă comună, la Chișinău (28.02.2021)

Aprofundarea relațiilor dintre R.Moldova și Uniunea Europeană depinde de succesul reformelor și al luptei împotriva corupției, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, care s-a aflat duminică într-o vizită de lucru la Chișinău. El a subliniat că Uniunea Europeană își dorește stabilizarea situației politice din R.Moldova, sugerând că Bruxelles-ul sprijină ideea alegerilor parlamentare anticipate, promovată de președinta Maia Sandu. „Eforturile dumneavoastră tenace, pentru a aborda lipsa de independență a justiției și a urmăririi penale și pentru a merge mai departe spre investigarea fraudei bancare și combaterea corupției sunt cruciale pentru a evita o spirală de stagnare. De aceea, cei care au fost implicați în activități în afara statului de drept nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în viitorul Moldovei”, a declarat Charles Michel după întâlnirea pe care a avut-o cu șefa statului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La rândul său, Maia Sandu a menționat că R.Moldova mizează pe sprijinul Uniunii Europene, necesar pentru depășirea consecințelor pandemiei de COVID-19 și pentru implementarea proiectelor investiționale.

„În acest moment, suntem și într-o situație politică dificilă. Dar vă asigur că schimbările pornite în societate și în clasa politică sunt inevitabile și ireversibile. Pentru că aceste schimbări sunt susținute de către toți cetățenii Republicii Moldova. Dar pentru a ne mișca mai repede, reforma justiției și lupta împotriva corupției au nevoie de sprijin parlamentar. Cu cât mai rapid vom organiza alegeri parlamentare anticipate și vom confirma un guvern cu sprijin parlamentar deplin, cu atât mai bine pentru cetățenii țării mele”, a declarat Maia Sandu.

La finalul întâlnirii, ea i-a oferit lui Charles Michel un mărțișor, „simbol al înnoirii și speranței”.

Charles Michel & Maia Sandu

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a aflat la Chișinău în debutul unui turneu diplomatic pe care îl întreprinde, în perioada 28 februarie – 3 martie, în R.Moldova, Georgia și Ucraina. Pe agenda discuțiilor pe care le va purta cu oficialități din aceste țări se află situația politică internă, criza pandemică, dar și viitorul Parteneriatului Estic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU