Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine duminică la Chișinău. Se va întâlni cu Maia Sandu

1243
1
Președintele Consiliului European, Charles Michel
Președintele Consiliului European, Charles Michel

Președintele Consiliului European, Charles Michel, întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, în perioada 28 februarie – 3 martie. Oficialul european se va întâlni duminică, la Chișinău, cu președinta Maia Sandu, pe fundalul crizei politice de la Chișinău, dar și al unei reuniuni în cadrul căreia, la nivel european, urmează să fie discutat viitorul Parteneriatului Estic. Pe lângă aceste subiecte, Maia Sandu și Charles Michel vor discuta despre depășirea crizei pandemice, potrivit unui comunicat al Președinției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ulterior, Charles Michel va merge în Georgia, pentru a se întâlni cu președintele Salome Zourabichvili, cu prim-ministrul Irakli Gharibashvili și cu Archil Talakvadze, președintele Parlamentului din Georgia.

La Tbilisi, se arată într-un comunicat, Michel ar trebui să aibă o întrevedere și cu membrii opozitei georgiene.

„În Ucraina, el se va alătura președintelui Zelenskyy într-o vizită ce va fi făcută în estul Ucrainei, înainte de a discuta relațiile UE-Ucraina la Kiev și de a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor care luptă împotriva corupției”, precizează comunicatul Serviciului de presă al Consiliului European.

Amintim că Maia Sandu și Charles Michel s-au mai întâlnit pe 18 ianuarie, în cadrul vizitei oficiale a șefei statului la Bruxelles. „În ultimii ani, Republica Moldova a fost izolată de Uniunea Europeană. Această izolare a fost cauzată de unii politicieni de la Chișinău care au decis să sacrifice interesul țării pentru cel propriu și au încălcat interesul a milioane de concetățeni pentru propriile interese corupte. Această etapă s-a încheiat, iar Republica Moldova își poate relua calea firească de apropiere de familia europeană”, scria cu această ocazie Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU

  1. […] Consiliului European, Charles Michel, s-a aflat la Chișinău în debutul unui turneu diplomatic pe care îl întreprinde, în perioada 28 februarie – 3 martie, în R.Moldova, G…. Pe agenda discuțiilor pe care le va purta cu oficialități din aceste țări se află situația […]