Durleșteanu îl amenință cu judecata pe Igor Grosu și se declară decisă să nu capituleze în fața „unor provocări josnice”

558
0
Mariana Durleșteanu
Candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu

Candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, îl amenință cu judecata pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu. Supărată pe un comentariu al acestuia, Durleșteanu i-a adresat un mesaj pe Facebook, în care îl numește „Pokemon”, se arată decepționată de votul pe care afirma anterior că l-ar fi dat la prezidențiale Maiei Sandu și sugerează că aceiași deputați care o promovează acum la șefia Guvernului „au votat Hibridul Guvernul Sandu”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În mesajul care a provocat reacția disproporționată a Marianei Durleșteanu, Igor Grosu constata săptămâna trecută că aceasta a obținut o performanță nemaivăzută. „A reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat și vândut în politica R.Moldova”, scria Grosu.

Într-un alt mesaj, ceva mai nuanțat, Durleșteanu a revenit luni la problema desemnării sale, sugerând că PAS refuză să împartă victoria la prezidențiale cu cei care au contribuit la ea și declarându-se decisă să nu capituleze „în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări”. „Nu sunt „păpușă”, așa cum mă taxează oponenții mei, care, de fapt, nici nu mă cunosc. Pentru asta nu am nici „caracterul” respectiv, nici educație proastă, nici ipocrizie suficientă. Sunt ferm determinată, capabilă să iau decizii de una singură, în caz de necesitate, dar și să lucrez în echipă, sunt formată profesional după model pro-occidental (dacă tot îmi impută unii că „voi sta cu urechea spre Moscova”), am suficientă școală, experiență și cumsecădenie să conduc o echipă de oameni corecți, serioși, profesioniști, nu „trubaduri” politici, care, cu sloganul manipulator „Așa vrea poporul”, doresc cu tot dinadinsul să controleze toată puterea în statul moldovenesc”, insistă ea.

Menționăm că Mariana Durleșteanu, candidata propusă de majoritatea formată în jurul PSRM pe 11 noiembrie, afirma acum o săptămână, într-o emisiune la Jurnal TV, că nu ar fi știut nimic despre faptul că va fi susținută de Partidul „Șor”. Totodată, Durleșteanu a reconfirmat socialiștilor acordul de a candida la funcția de premier, chiar dacă Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT