Ambasadorul României: S-a călcat pe multe greble în R.Moldova

2755
0
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

România și Uniunea Europeană vor continua să aibă relații cu R.Moldova în orice circumstanțe, însă calitatea acestor relații depinde decisiv de cine anume va susține anumite instituții, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-o emisiune la TVR Moldova. El a lăsat să se înțeleagă că este vorba despre formarea unei majorități în jurul PSRM, cu participarea deputaților din partidul „Șor” și a transfugilor din „Pentru Moldova”, care își promovează propriul candidat la funcția de prim-ministru. Diplomatul a subliniat că în R.Moldova „s-a călcat pe multe greble”, așa că acum nu mai contează doar vorbele frumoase, dar și faptele care urmează acestora.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„De ce această majoritate nu a realizat reforme ambițioase până acum, dacă chiar dorea să realizeze diferite reforme? (…) Calitatea are acele elemente legate de legitimitate, credibilitate și integritate. Nu poți să elimini aceste trei criterii atunci când îți asumi un act responsabil de guvernare”, a accentuat Daniel Ioniță.

Potrivit ambasadorului, condițiile Uniunii Europene sunt intrinsec legate de lupta împotriva corupției.

„Dacă poate sau nu Republica Moldova să trăiască insular, izolată de restul lumii, este meritul Republicii Moldova. Era globalizării este aici. Dacă tragem linie, vedem că sunt mult mai multe avantaje decât provocări sau aroganțe, dacă ai relații corecte de colaborare cu Uniunea Europeană, față de relații de confruntare. Cetățenii trebuie să înțeleagă cine sunt acele forțe politice care au privat Republica Moldova inclusiv de fonduri externe”, a spus Daniel Ioniță.

Menționăm în acest context că, potrivit ministrului de Externe de la București, Bogdan Aurescu, România are disponibile 68 de milioane de euro pentru proiectele comune cu R.Moldova și care țin de Acordul de Asistență Financiară. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de înmânare a ajutorului umanitar în valoare de 2,3 milioane de euro, oferit gratuit săptămâna trecută Chișinăului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE