Ambasadorul României: S-a călcat pe multe greble în R.Moldova

1974
0
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

România și Uniunea Europeană vor continua să aibă relații cu R.Moldova în orice circumstanțe, însă calitatea acestor relații depinde decisiv de cine anume va susține anumite instituții, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-o emisiune la TVR Moldova. El a lăsat să se înțeleagă că este vorba despre formarea unei majorități în jurul PSRM, cu participarea deputaților din partidul „Șor” și a transfugilor din „Pentru Moldova”, care își promovează propriul candidat la funcția de prim-ministru. Diplomatul a subliniat că în R.Moldova „s-a călcat pe multe greble”, așa că acum nu mai contează doar vorbele frumoase, dar și faptele care urmează acestora.

„De ce această majoritate nu a realizat reforme ambițioase până acum, dacă chiar dorea să realizeze diferite reforme? (…) Calitatea are acele elemente legate de legitimitate, credibilitate și integritate. Nu poți să elimini aceste trei criterii atunci când îți asumi un act responsabil de guvernare”, a accentuat Daniel Ioniță.

Potrivit ambasadorului, condițiile Uniunii Europene sunt intrinsec legate de lupta împotriva corupției.

„Dacă poate sau nu Republica Moldova să trăiască insular, izolată de restul lumii, este meritul Republicii Moldova. Era globalizării este aici. Dacă tragem linie, vedem că sunt mult mai multe avantaje decât provocări sau aroganțe, dacă ai relații corecte de colaborare cu Uniunea Europeană, față de relații de confruntare. Cetățenii trebuie să înțeleagă cine sunt acele forțe politice care au privat Republica Moldova inclusiv de fonduri externe”, a spus Daniel Ioniță.

Menționăm în acest context că, potrivit ministrului de Externe de la București, Bogdan Aurescu, România are disponibile 68 de milioane de euro pentru proiectele comune cu R.Moldova și care țin de Acordul de Asistență Financiară. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de înmânare a ajutorului umanitar în valoare de 2,3 milioane de euro, oferit gratuit săptămâna trecută Chișinăului.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here