Convoiul cu ajutoare din România, pentru combaterea COVID-19, întâmpinat în centrul Chișinăului (FOTO)

879
1
Convoiul cu ajutoare umanitare din România, necesare pentru combaterea COVID-19, întâmpinat la Chișinău
Convoiul cu ajutoare umanitare din România, necesare pentru combaterea COVID-19, întâmpinat la Chișinău / Sursa FOTO: Constantin Grigoriță

Un convoi din 13 camioane cu echipamente medicale și de protecție în valoare de 2,3 milioane de euro, acordate R.Moldova cu titlu de ajutor umanitar gratuit din partea României, a fost întâmpinat vineri, 19 februarie, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, de înalți demnitari, diplomați străini și publicul din Capitală. Acest ajutor va ajunge în spitalele din R.Moldova, a declarat cu această ocazie președinta Maia Sandu, care a menționat că donația vine foarte repede după discuțiile pe care le-a avut cu președintele român Klaus Iohannis, cu premierul de la București, Florin Cîțu, și cu reprezentanți ai instituțiilor europene pe care i-a întâlnit de curând, în cadrul vizitei sale la Bruxelles.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Acest ajutor din partea României, din partea țărilor Uniunii Europene, este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Suntem recunoscători și pentru ajutorul României acordat fermierilor noștri, care au fost afectați de secetă. De asemenea, ne punem mari speranțe și așteptăm cu nerăbdare să ajungă și vaccinul în R.Moldova”, a spus șefa statului.

La rândul său, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care a venit la Chișinău în fruntea delegației care a livrat în R.Moldova ajutorul umanitar necesar pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a reconfirmat sprijinul Bucureștilor.

„România consideră R. Moldova o prioritate de politică externă. Suntem și ne dorim să fim un partener de nădejde. Ne bucurăm că R. Moldova a devenit un interlocutor viabil pentru UE. Singura cale către prosperitate pentru R. Moldova este parcursul european. România va continua proiectele din R. Moldova pentru a o aduce mai aproape de UE. Este o bucurie pentru mine să fiu aici. Depunem eforturi susținute pentru aceste vaccinuri”, a declarat Aurescu în Piața Marii Adunări Naționale.

După ceremonia de întâmpinare, publicul din centrul Chișinăului a fost invitat să facă un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară din România.

Lotul livrat de această dată din România conține 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete și 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de 11.188.600 de lei.

Amintim că, în mai 2020, alte 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R.Moldova, însă au fost întâmpinate de Guvernul condus de Ion Chicu nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hâncești din Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU