PSRM are deja un candidat de alternativă la șefia Guvernului, pe care vrea să-l impună președintei Maia Sandu

724
1
Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de prim-ministru
Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de prim-ministru

În timp ce Parlamentul examina echipa și programul de guvernare al Nataliei Gavriliță, candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru, fostul șef al statului, liderul PSRM, Igor Dodon, a înaintat un alt pretendent la șefia Guvernului. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Zinaidei Greceanîi (2008-2009). Dodon a declarat, într-o conferință de presă, că va fi formată și „o majoritate parlamentară tehnică, constituită pentru a scoate țara din haos”. El mai susține că Guvernul pe care îl propune PSRM va avea „un mandat de tranziție”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Începem procesul de colectare a cel puțin 51 de semnături. Amintim, Maia Sandu va fi obligată să desemneze acest candidat, dacă asta se întâmplă”, a declarat liderul socialiștilor.

Menționăm că PSRM, care afirma anterior că anticipatele sunt necesare, a lăsat în ajun să se înțeleagă că ia în calcul scenariul unui propriu candidat, înaintat pentru a doua tentativă de învestire a Guvernului. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, la un post de televiziune afiliat PSRM. „În cazul în care situația ar putea evolua imprevizibil, vom veni cu decizii, probabil de înaintare a unui cabinet de miniștri”, a declarat el, lăsând să se înțeleagă că există posibilitatea unei majorități care va amâna sau chiar va exclude anticipatele. De asemenea, fruntașii din PSRM au declarat că nu vor vota, în niciun caz, un guvern condus de Natalia Gavriliță.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU