PSRM are deja un candidat de alternativă la șefia Guvernului, pe care vrea să-l impună președintei Maia Sandu

429
1
Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de prim-ministru
Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de prim-ministru

În timp ce Parlamentul examina echipa și programul de guvernare al Nataliei Gavriliță, candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru, fostul șef al statului, liderul PSRM, Igor Dodon, a înaintat un alt pretendent la șefia Guvernului. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Zinaidei Greceanîi (2008-2009). Dodon a declarat, într-o conferință de presă, că va fi formată și „o majoritate parlamentară tehnică, constituită pentru a scoate țara din haos”. El mai susține că Guvernul pe care îl propune PSRM va avea „un mandat de tranziție”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Începem procesul de colectare a cel puțin 51 de semnături. Amintim, Maia Sandu va fi obligată să desemneze acest candidat, dacă asta se întâmplă”, a declarat liderul socialiștilor.

Menționăm că PSRM, care afirma anterior că anticipatele sunt necesare, a lăsat în ajun să se înțeleagă că ia în calcul scenariul unui propriu candidat, înaintat pentru a doua tentativă de învestire a Guvernului. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, la un post de televiziune afiliat PSRM. „În cazul în care situația ar putea evolua imprevizibil, vom veni cu decizii, probabil de înaintare a unui cabinet de miniștri”, a declarat el, lăsând să se înțeleagă că există posibilitatea unei majorități care va amâna sau chiar va exclude anticipatele. De asemenea, fruntașii din PSRM au declarat că nu vor vota, în niciun caz, un guvern condus de Natalia Gavriliță.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here