Maia Sandu nu se teme te referendum: La câtă rezistență opun unii deputați anticipatelor, se pare că lor le este frică de oameni

1740
0

Președinta Maia Sandu susține că nu-i este frică de un eventual referendum cu privire la demiterea sa din funcție, în cazul unei decizii defavorabile a Curții Constituționale după ce a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleșteanu, candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova”, la funcția de prim-ministru. În orice caz – al unor alegeri anticipate sau al unui plebiscit – importantă va fi decizia cetățenilor, spune șefa statului. „Mie nu-mi este frică să merg la popor. La câtă rezistență opun ei (deputații – n.red.) alegerilor anticipate, se pare că lor le este frică de oameni. Și impeachment-ul duce la referendum, și anticipatele tot acolo duc”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la Jurnal TV.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, ea mai spune că o decizie cu privire la desemnarea sau încă un refuz de a o înainta la șefia guvernului pe Mariana Durleșteanu, precum și privind alte acțiuni pe care urmează să le întreprindă pentru depășirea crizei politice, vor fi luate în funcție de hotărârea pe care Curtea Constituțională o va lua pe 23 februarie.

„Nu ducem lipsă de candidați, ducem lipsă de o majoritate parlamentară formată de oameni onești care nu sunt controlați de grupări mafiote, care să voteze și să susțină ulterior un guvern al cetățenilor”, a accentuat Maia Sandu, cu referire la alegerile anticipate, pe care le consideră absolut necesare, chiar dacă sondajele indică în prezent o configurație prea puțin favorabilă schimbărilor pe care și le dorește în viitorul Parlament. „Alegerile nu trebuie să se întâmple în funcție de ce arată azi sau mâine un sondaj. (…) Cu cât se prelungește mai mult această agonie, cu atât mai rău pentru țară”, a subliniat ea.

Menționăm în acest context că, în opinia mai multor experți și politicieni, suspendarea din funcție a președintei Maia Sandu este extrem de complicată și chiar aproape imposibilă, atât din punct de vedere instituțional, cât și politic, chiar și în cazul unei decizii favorabile majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la Curtea Constituțională. Directorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, bunăoară, observă că Maia Sandu se bucură în prezent de cea mai mare încredere printre cetățeni, iar asta va provoca eșecul unui eventual referendum pentru demiterea sa.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE