Ministerul de Externe reacționează la acțiunile sfidătoare ale diplomaților ruși. Le cere din nou „să se abțină”

795
0

Ministerul de Externe de la Chișinău reacționează, într-un târziu, la participarea ambasadorului rus în R.Moldova, Oleg Vasnețov, și ambasadorului rus cu misiuni speciale, Serghei Gubarev, la ședința colegiului așa-numitului minister de externe de la Tiraspol. „Reiterăm solicitarea autorităților de la Chișinău privind abținerea de la participarea diplomaților acreditați în Republica Moldova la activitățile organizate de către structurile de la Tiraspol care sunt utilizate în scopuri de propagandă și speculații politice a acestei regiuni a Republicii Moldova”, se arată într-un comentariu emis de Ministerul moldovean de Externe luni seara, după ce mai multe instituții de presă, inclusiv „Gazeta de Chișinău”, a semnalat lipsa unei reacții oficiale a autorităților constituționale la o nouă sfidare a integrității teritoriale a R.Moldova din partea diplomaților ruși.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ministerul de Externe mai solicită misiunilor diplomatice să fie informat în timp util concomitent cu Biroul politici de reintegrare despre contactele avute și conținutul discuțiilor purtate, precum și să dezmintă public informațiile eronate și tendențioase pe care ar putea să le conțină declarațiile și comunicatele de presă emise de structurile separatiste de la Tiraspol.

Amintim că ambasadorul Vasnețov, care a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o reuniune în regim de videoconferință organizată de administrația de la Tiraspol, ocazie cu care a vorbit despre „rolul decisiv” al militarilor ruși dislocați în Transnistria pentru menținerea păcii, fapt care ar facilita negocierile cu participarea OSCE, a Ucrainei, Uniunii Europene și Statelor Unite. La fel, și Gubarev a elogiat lupta autorităților separatiste pentru „existența RMN”.

În legătură cu acest caz, deputatul Oazu Nantoi, expert în problema reglementării transnistrene, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” că acțiunile sfidătoare ale reprezentanților Moscovei se datorează faptului că autoritățile de la Chișinău nu sunt, de fapt, preocupate de soluționarea acestei probleme, în pofida faptului că altfel R.Moldova nu are nici perspectivă europeană, nici șanse să existe ca stat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE