Președintele Zelensky a impus sancțiuni împotriva unei companii de transport aerian înregistrată în R. Moldova, până la revenirea Crimeii la Ucraina

1575
0
site JET4U LDA

Președintele de la Kiev, Volodymyr Zelensky, a aprobat printr-un decret decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei prin care sunt aplicate sancțiuni la adresa a două companii – JET4U S.R.L., înregistrată în R. Moldova, și JET4U LDA, înregistrată în Portugalia. Conform decretului, sancțiunile au intrat în vigoare pe 1 februarie 2021 și vor funcționa până la eliberarea Crimeii sau până la executarea deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la achitarea de către Rusia a daunelor provocate de anexarea peninsulei, transmite Ukrinform.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În bazele de date de la Chișinău, compania JET4U S.R.L apare ca fiind înregistrată în aprilie 2017, singurul fondator și deținător al căreia este Aurel Țurcan.

Genul de activități prestate de această firmă este, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), „servicii anexe transporturilor aeriene”. Pe site-ul companiei cu aceeași denumire din Portugalia, însă, sunt propuse curse charter cu aeronave private, „cu un nivel de confort și eficiență fără egal”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT