Președintele Zelensky a impus sancțiuni împotriva unei companii de transport aerian înregistrată în R. Moldova, până la revenirea Crimeii la Ucraina

1107
0
site JET4U LDA

Președintele de la Kiev, Volodymyr Zelensky, a aprobat printr-un decret decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei prin care sunt aplicate sancțiuni la adresa a două companii – JET4U S.R.L., înregistrată în R. Moldova, și JET4U LDA, înregistrată în Portugalia. Conform decretului, sancțiunile au intrat în vigoare pe 1 februarie 2021 și vor funcționa până la eliberarea Crimeii sau până la executarea deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la achitarea de către Rusia a daunelor provocate de anexarea peninsulei, transmite Ukrinform.

În bazele de date de la Chișinău, compania JET4U S.R.L apare ca fiind înregistrată în aprilie 2017, singurul fondator și deținător al căreia este Aurel Țurcan.

Genul de activități prestate de această firmă este, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), „servicii anexe transporturilor aeriene”. Pe site-ul companiei cu aceeași denumire din Portugalia, însă, sunt propuse curse charter cu aeronave private, „cu un nivel de confort și eficiență fără egal”.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here