Consiliile care l-au consultat pe Dodon, dizolvate de Maia Sandu, vor fi reformatate în această săptămână

365
0
Maia Sandu

Consiliile consultative formate de Igor Dodon pe lângă Președinția R. Moldova vor fi reformatate pe parcursul acestei săptămâni. „Se fac altfel de consilii, în componență nouă, unele vor dispărea, altele vor apărea”, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a emis la sfârșitul săptămâni trecute un decret privind dizolvarea Consiliului economic, a Consiliului societății civile și Comisiei pentru reforma constituțională, nu va renunța la un format instituționalizat de predecesorul său.

decret

Șefa statului a aprobat, în acest context, un alt decret ce instituie un Regulament privind activitatea consiliilor consultative pe lângă președintele R. Moldova.

Decret

Menționăm că adversarii politici ai președintei Maia Sandu au criticat-o recent pentru că a inclus în componența Consiliului Suprem de Securitate mai mulți membri ai unor ONG-uri. În legătură cu aceasta, un alt membru al administrației prezidențiale, fostul comunist Victor Stepaniuc, numit șef al Direcției consultanță pe vremea mandatului lui Igor Dodon, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” că nu vede o problemă, atâta timp cât legislația R. Moldova permite participarea reprezentanților societății civile. „Oamenii respectivi, dacă sunt numiți acum, sunt verificați. Al doilea moment, ei trebuie să semneze că vor păstra secretul de stat și nu văd aici un impediment”, spune Stepaniuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here