Consiliile care l-au consultat pe Dodon, dizolvate de Maia Sandu, vor fi reformatate în această săptămână

965
0
Maia Sandu

Consiliile consultative formate de Igor Dodon pe lângă Președinția R. Moldova vor fi reformatate pe parcursul acestei săptămâni. „Se fac altfel de consilii, în componență nouă, unele vor dispărea, altele vor apărea”, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a emis la sfârșitul săptămâni trecute un decret privind dizolvarea Consiliului economic, a Consiliului societății civile și Comisiei pentru reforma constituțională, nu va renunța la un format instituționalizat de predecesorul său.

decret

Șefa statului a aprobat, în acest context, un alt decret ce instituie un Regulament privind activitatea consiliilor consultative pe lângă președintele R. Moldova.

Decret

Menționăm că adversarii politici ai președintei Maia Sandu au criticat-o recent pentru că a inclus în componența Consiliului Suprem de Securitate mai mulți membri ai unor ONG-uri. În legătură cu aceasta, un alt membru al administrației prezidențiale, fostul comunist Victor Stepaniuc, numit șef al Direcției consultanță pe vremea mandatului lui Igor Dodon, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” că nu vede o problemă, atâta timp cât legislația R. Moldova permite participarea reprezentanților societății civile. „Oamenii respectivi, dacă sunt numiți acum, sunt verificați. Al doilea moment, ei trebuie să semneze că vor păstra secretul de stat și nu văd aici un impediment”, spune Stepaniuc.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE