Natalia Gavriliță va prezenta guvernul său în parlament săptămâna viitoare

728
0
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, se va prezenta săptămâna viitoare în parlament cu echipa și programul de guvernare care i-au fost cerute de președinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de liderul interimar al PAS, Igor Grosu, într-o emisiune la ProTV Moldova. Totodată, Grosu a reconfirmat că deputații din partidul său nu vor acorda votul pentru învestirea unui nou guvern, intenționând să grăbească astfel alegerile anticipate. „În cazul în care PSRM va trișa și nu va merge la anticipate, noi ne vom asuma actul guvernării, dar care va duce oricum la anticipate. Soluția este curățarea parlamentului. Orice guvern minoritar este la mâna coaliției nedeclarate PSRM-Șor”, a declarat Igor Grosu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Pe de altă parte, deputatul Vlad Bătrîncea a spus că PSRM va decide cu privire la un guvern propus de Maia Sandu numai după ce vor afla de la Natalia Gavriliță componența viitorului guvern și intențiile sale.

„Chiar dacă Maia Sandu a lansat public apelul de a nu vota acest guvern, noi considerăm că este o necesitate ca doamna Gavriliță să vină cu un program profesionist și să încerce, cel puțin, să convingă parlamentul”, spune Bătrîncea.

Și președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, precum și liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, păstrează rezerve, invocând criza socială și economică pentru a justifica amânarea dizolvării actualului parlament. Iar Sergiu Sîrbu, reprezentant al platformei „Pentru Moldova – Partidul Șor”, a cerut ca acestei grupări să-i revină responsabilitatea conducerii unui guvern provizoriu, care ar organiza scrutinul doar după ce criza pandemică va fi depășită.

Solidar cu PAS a fost doar Alexandru Slusari, de la Platforma DA, potrivit căruia formațiunea sa nu va vota un guvern condus de Natalia Gavriliță „chiar dacă noi avem altă părere despre situația din țară și am punctat anumite riscuri pentru țară în cazul în care alegerile anticipate vor fi organizate de guvernul lui Dodon”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT