Oficialități din UE discută cu Chișinăul viitorul asistenței financiare pentru R. Moldova

711
0
Peter Michalko, ambasadorul UE în RM

Oficialități europene de rang înalt desfășoară, pe parcursul primei săptămâni a lunii februarie, o misiune virtuală în R. Moldova. Scopul acesteia este de a discuta cu autoritățile de la Chișinău, precum și cu reprezentanții societății civile și ai mediului de afaceri, aspecte legate de viitorul asistenței acordate R. Moldova de către Uniunea Europeană. Misiunea a fost inițiată în urma vizitei președintei Maia Sandu la Bruxelles și este focusată pe identificarea instrumentelor cu impact de sprijin ale Uniunii Europene în beneficiul cetățenilor din R. Moldova, inclusiv din perspectiva luptei cu pandemia de Covid-19, se arată pe pagina de Facebook a ambasadorului european Peter Michalko.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest context, diplomatul menționează că Uniunea Europeană salută decizia cu privire la cele 24.570 de doze de vaccin BioNTech-Pfizer COVID-19 și până la 264.000 de doze de vaccin AstraZeneca / SKBio COVID-19 ce urmează să fie donate R. Moldova.

Peter Michalko notează că Uniunea Europeană lucrează în sprijinul lansării campaniei de vaccinare în R. Moldova în februarie, împreună cu alți parteneri internaționali.

Menționăm că Uniunea Europeană a mobilizat un pachet de 128 de milioane de euro pentru a asista R. Moldova în lupta împotriva crizei provocate de COVID-19, livrând materiale și echipamente medicale, oferind sprijin pentru consolidarea sistemului de sănătate și redresarea economică, precum și sprijinind grupurile vulnerabile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE