Ploaie de medalii pentru luptătorii din R. Moldova

654
0

Luptătorul de stil liber Piotr Ianulov a câștigat turneul internațional UWW Poland Open, desfășurat în perioada 4-8 noiembrie curent în or. Varșovia. El s-a impus în finala categoriei de greutate de până la 86 kg în fața reprezentantului gazdelor, Zbigniew Baranowski. La lupte feminine, Irina Rîngaci (65 kg) s-a învrednicit de medalia de argint, iar Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg) au intrat în posesia distincțiilor de bronz, fetele noastre fiind ghidate de antrenorul Tudor Cîrlan.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

La bărbați în ultimul act al competiției a acces Petru Crăciun (57 kg), unde a cedat în fața unui atlet din România, Răzvan Kovacs. Încă patru reprezentanți ai țării noastre au intrat în posesia medaliilor de bronz: Nicolai Grahmez (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Radu Lefter (97 kg) și Șamhan Jabrailov (125 kg). În concursul pe echipe, selecționata Moldovei, condusă de antrenorul principal Roman Dermenji, s-a clasat pe locul 3.

În același timp, în perioada 6-9 noiembrie, în capitala Croației a avut loc Grand Prix Zagdreb Open la lupte greco-romane. La acest turneu, în finala categoriei de greutate de 77 kg s-au întâlnit doi conaționali de-ai noștri: mult mai experimentatul Daniel Cataraga s-a impus în fața lui Alexandrin Guțu. Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Donior Islamov (67 kg), de asemenea a urcat pe treapta supremă a podiumului de premiere. Victor Ciobanu (60 kg) și Valentin Petic (72 kg) s-au învrednicit de distincții de argint. Lotul nostru național a fost condus de tehnicienii Mihail Cucul, Roman Zgardan și Igor Grabovețchi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT