Ploaie de medalii pentru luptătorii din R. Moldova

811
0

Luptătorul de stil liber Piotr Ianulov a câștigat turneul internațional UWW Poland Open, desfășurat în perioada 4-8 noiembrie curent în or. Varșovia. El s-a impus în finala categoriei de greutate de până la 86 kg în fața reprezentantului gazdelor, Zbigniew Baranowski. La lupte feminine, Irina Rîngaci (65 kg) s-a învrednicit de medalia de argint, iar Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg) au intrat în posesia distincțiilor de bronz, fetele noastre fiind ghidate de antrenorul Tudor Cîrlan.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La bărbați în ultimul act al competiției a acces Petru Crăciun (57 kg), unde a cedat în fața unui atlet din România, Răzvan Kovacs. Încă patru reprezentanți ai țării noastre au intrat în posesia medaliilor de bronz: Nicolai Grahmez (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Radu Lefter (97 kg) și Șamhan Jabrailov (125 kg). În concursul pe echipe, selecționata Moldovei, condusă de antrenorul principal Roman Dermenji, s-a clasat pe locul 3.

În același timp, în perioada 6-9 noiembrie, în capitala Croației a avut loc Grand Prix Zagdreb Open la lupte greco-romane. La acest turneu, în finala categoriei de greutate de 77 kg s-au întâlnit doi conaționali de-ai noștri: mult mai experimentatul Daniel Cataraga s-a impus în fața lui Alexandrin Guțu. Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Donior Islamov (67 kg), de asemenea a urcat pe treapta supremă a podiumului de premiere. Victor Ciobanu (60 kg) și Valentin Petic (72 kg) s-au învrednicit de distincții de argint. Lotul nostru național a fost condus de tehnicienii Mihail Cucul, Roman Zgardan și Igor Grabovețchi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE