Ploaie de medalii pentru luptătorii din R. Moldova

343
0

Luptătorul de stil liber Piotr Ianulov a câștigat turneul internațional UWW Poland Open, desfășurat în perioada 4-8 noiembrie curent în or. Varșovia. El s-a impus în finala categoriei de greutate de până la 86 kg în fața reprezentantului gazdelor, Zbigniew Baranowski. La lupte feminine, Irina Rîngaci (65 kg) s-a învrednicit de medalia de argint, iar Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg) au intrat în posesia distincțiilor de bronz, fetele noastre fiind ghidate de antrenorul Tudor Cîrlan.

La bărbați în ultimul act al competiției a acces Petru Crăciun (57 kg), unde a cedat în fața unui atlet din România, Răzvan Kovacs. Încă patru reprezentanți ai țării noastre au intrat în posesia medaliilor de bronz: Nicolai Grahmez (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Radu Lefter (97 kg) și Șamhan Jabrailov (125 kg). În concursul pe echipe, selecționata Moldovei, condusă de antrenorul principal Roman Dermenji, s-a clasat pe locul 3.

În același timp, în perioada 6-9 noiembrie, în capitala Croației a avut loc Grand Prix Zagdreb Open la lupte greco-romane. La acest turneu, în finala categoriei de greutate de 77 kg s-au întâlnit doi conaționali de-ai noștri: mult mai experimentatul Daniel Cataraga s-a impus în fața lui Alexandrin Guțu. Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Donior Islamov (67 kg), de asemenea a urcat pe treapta supremă a podiumului de premiere. Victor Ciobanu (60 kg) și Valentin Petic (72 kg) s-au învrednicit de distincții de argint. Lotul nostru național a fost condus de tehnicienii Mihail Cucul, Roman Zgardan și Igor Grabovețchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here