Ploaie de medalii pentru luptătorii din R. Moldova

174
0

Luptătorul de stil liber Piotr Ianulov a câștigat turneul internațional UWW Poland Open, desfășurat în perioada 4-8 noiembrie curent în or. Varșovia. El s-a impus în finala categoriei de greutate de până la 86 kg în fața reprezentantului gazdelor, Zbigniew Baranowski. La lupte feminine, Irina Rîngaci (65 kg) s-a învrednicit de medalia de argint, iar Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg) au intrat în posesia distincțiilor de bronz, fetele noastre fiind ghidate de antrenorul Tudor Cîrlan.

La bărbați în ultimul act al competiției a acces Petru Crăciun (57 kg), unde a cedat în fața unui atlet din România, Răzvan Kovacs. Încă patru reprezentanți ai țării noastre au intrat în posesia medaliilor de bronz: Nicolai Grahmez (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Radu Lefter (97 kg) și Șamhan Jabrailov (125 kg). În concursul pe echipe, selecționata Moldovei, condusă de antrenorul principal Roman Dermenji, s-a clasat pe locul 3.

În același timp, în perioada 6-9 noiembrie, în capitala Croației a avut loc Grand Prix Zagdreb Open la lupte greco-romane. La acest turneu, în finala categoriei de greutate de 77 kg s-au întâlnit doi conaționali de-ai noștri: mult mai experimentatul Daniel Cataraga s-a impus în fața lui Alexandrin Guțu. Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Donior Islamov (67 kg), de asemenea a urcat pe treapta supremă a podiumului de premiere. Victor Ciobanu (60 kg) și Valentin Petic (72 kg) s-au învrednicit de distincții de argint. Lotul nostru național a fost condus de tehnicienii Mihail Cucul, Roman Zgardan și Igor Grabovețchi.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here