Victor Chirilă: „Dodon, ești total paralel cu prezentul și viitorul țării…”

1530
0
Autor: Mircea Secrieru. 1 noiembrie 2020, Londra.

Reacția candidatului independent, Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, după primul tur al alegerile prezidențiale, referitoare la diasporă a bulversat opinia publică. Rezultatul alegerilor l-a înfuriat pe Igor Dodon. Acesta a adus insulte diasporei care a votat-o pe lidera PAS, Maia Sandu. Dodon a calificat diaspora drept „electorat paralel al Republicii Moldova”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Igor Dodon, care s-a aflat în fruntea statului patru ani de zile, a spus că alegătorii din diasporă au viziuni în disonanță cu cele ale majorității cetățenilor aflați în prezent pe teritoriul R. Moldova.

Igor Dodon a declarat că, în al doilea tur, mizează pe electoratul de stânga, care, conform calculelor sale, este de 55-60%. Președintele în exercițiu a mai spus că nu poate să permită destabilizarea situației și nici venirea la putere a unui președinte calificat de acesta drept o „marionetă externă”.

Amintim că Dodon nu a participat la nicio dezbatere în perioada electorală. Azi, Dodon a anunțat că va participa la dezbateri electorale.

Mai multe personalități din diferite domenii au reacționat pe paginile lor de socializare la insulta adusă de Dodon conaționalilor noștri aflați peste hotare.

Președintele Asociației pentru Politica Externă din R. Moldova, Victor Chirilă, i s-a adresat fără menajamente: „Dodon, ai tâmpit? Noi, electorat paralel? Vrei să ne cerți cu frații, surorile și părinții noștri? Ai devenit un mare pericol social! Ești total paralel cu prezentul și viitorul țării…”.

Expertul Transparency International Moldova, Veaceslav Negruța, consideră că Igor Dodon i-a ofensat pe toți conaționalii aflați peste hotare, chemându-i să dezmintă învinuirile nefondate: „Lume, care suntem aici, acei care ne-am ales cu copiii, părinții, frații sau surorile, nașii, finii, cumetrii, prietenii sau colegii peste hotare, în „lumi paralele” precum Dodon declară, ia să-i demonstrăm și noi, aici, acasă, că avem o comunicare excelentă cu lumea noastră de afară, indiferent unde sunt, că nu suntem nici noi și nici apropiații noștri „electorat paralel”! Într-o „lume pe alături” sunt Dodon și apropiații lui. Hai că ne-a atins pe toți!”.

Dodon a atins un punct nevralgic major și va avea un răspuns pe potrivă, consideră ex-ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Diaspora – „electorat paralel” în viziunea unui președinte care nu are nicio intersecție, nicio treabă cu R. Moldova. Numai să trimită bani acasă și atât. Da, păsările totdeauna mor pre limba lor…

Dar v-ați gândit vreodată, tovarășe președinte, că mulți din ei își doresc și visează la revenirea acasă? Nu. Fiindcă ei pentru Dvs. trăiesc într-o lume paralelă. Care nu se vede de pe iahturile pe care vă odihniți. Și nici din palatul în care stați cocoțat. Cred că ați atins un punct prea vulnerabil. Pe 15 noiembrie diaspora vă va arată mult mai bine lumea ei paralelă.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE