Sărbătoarea orientării sportive la Chișinău

513
0

Cupa deschisă a municipiului Chișinău la orientare sportivă „Toamna de aur 2020” s-a desfășurat la 31 octombrie curent în Parcul „Valea Morilor” al capitalei. La eveniment au participat peste 170 de sportivi, cu vârste cuprinse între 10 și 70 de ani, dintre care circa 50 de atleți au venit din România, Ucraina, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Japonia, Franța, Azerbaidjan, dar și din alte țări. Republica Moldova a fost reprezentată de sportivi din raioanele Orhei, Căușeni, Ialoveni, Sângerei, Cimișlia, Criuleni, precum și mun. Chișinău.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Din cauza situației pandemice, startul întrecerilor a avut un caracter separat, pentru a evita aglomerația excesivă la linia de pornire. Marea majoritate a competitorilor au constituit-o copiii, fete și băieți, care au evoluat în diferite categorii de vârstă. Prognoza meteorologilor cu referire la ploi prelungite pentru ziua de sâmbătă din fericire nu s-a adeverit, doar vântul pătrunzător și rece încercând să intimideze atleții. Însă, din momentul în care te vedeai inclus în cursă, sângele începea să circule mai repede, oferindu-ți căldura și energia necesare unei prestații demne de un veritabil sportiv.

De menționat că distanțele relativ scurte în toate categoriile au solicitat din partea atleților nu doar mânuirea exemplară a hărții și a busolei, ci și calități de alergători de sprint. În categoria picilor sub zece ani, la fete cea mai rapidă a fost Irene Bolocan, elevă la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Chișinău, iar la băieți primul la linia de sosire a venit Călin Balmuș (Liceul „M. Grecu” din capitală). La copiii mai măricei s-au impus Vlad Stănescu (Școala Sportivă din Cimișlia), Anastasia Mestețcaia (LT „M. Basarab”, Chișinău), Oleg Marandici (ȘS Ialoveni), Zlata Savinova (ȘS Căușeni), Vladimir Șilonosov (LT „A. Pușkin”, Chișinău), Victoria Nosenco (ȘS Căușeni).

La seniori Under-20, învingători au devenit Constantin Buzuc (ȘS Căușeni) și Alina Darienco (LT „A. Cehov”, Chișinău); la U-21 au câștigat cursa Roman Ciobanu (Clubul de Orientare Sportivă Dinamo Old din Chișinău) și Ana Marușceac (Clubul Sportiv Fauri din capitală). Cei mai buni printre veterani s-au dovedit a fi Victor Perjan (CS Run Kompass, Chișinău) și Iulia Fedorina (CS Armii, Chișinău).

Câștigătorii și deținătorii locurilor premiante s-au învrednicit de diplome și premii în bani, oferite de Andrei Golovei, președintele Federației de Orientare Sportivă din Republica Moldova (FOSM). Evenimentul a fost organizat de Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a mun. Chişinău în parteneriat cu Stația Orășenească a Tinerilor Turiști, fiind coordonat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu FOSM și Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT