Platforma fără suport a lui Dodon

721
1

Zilele trecute, mi-a fost împins pe stradă, cam cu de-a sila, un ziar cu platforma electorală a lui Igor Dodon. Acesta este tipărit pe hârtie de calitate. Fotografia de pe prima pagină ni-l prezintă în mișcare, privind cu încredere spre viitor. Sloganul „Împreună vom reuși!” îi stă în dreptul capului, semn că se gândește permanent să reușească la noile alegeri împreună cu toți ciracii săi. Pe ultima pagină scrie pentru toată lumea care a rămas acasă în sărăcie lucie și pentru cea care a plecat deznădăjduită peste hotare: „Moldova – țara în care vrei să trăiești!”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Fotografiile alese pentru ultima pagină reflectă, în arhicunoscutul stil sovietic, belșugul livezilor și podgoriilor noastre, drumuri renovate și drumuri în renovare, șantiere, toate fiind, bineînțeles, opera magnifică a cârmaciului care vrea să ne mai fericească o dată… În interior, promisiunile curg gârlă. Ceea ce n-a reușit conducătorul, pentru că a fost foarte ocupat, promite că va face în viitorii patru ani. Grija față de oameni nu-i va da pace tot timpul și va fi prioritatea sa de bază, în caz că va fi ales.

Acum, când nu e niciun loc liber în spitale pentru pacienții cu covid, medicina va înflori, copiii se vor naște fericiți, bătrânii cu pensii și ajutoare sociale acordate la sărbători nu vor mai dori să moară, chiar dacă, odată cu plecarea în străinătate a celor tineri, statul „ar putea să nu poată oferi pensii sutelor de mii de persoane în vârstă și indemnizații zecilor de mii de cetățeni social vulnerabili”.

Și în continuare, tot basne! Orașele vor deveni mai moderne, satele depopulate – mai înfloritoare, economia, chiar și fără miliardul furat, va fi o garanție a securității economice.

Va fi asigurată limba moldovenească în calitate de limbă de stat în constituția țării, limba rusă rămânând limbă de comunicare interetnică, obligatorie pentru studierea în școli. „Cei care sunt împotriva statalității moldovenești au nevoie de tulburări masive în societate”, ne sperie Dodon cu gândul la Rusia, care „este partenerul strategic principal al Republicii Moldova” și a aplicat atâtea sancțiuni moldovenilor „protejați” patru ani la rând de Dodon.

Curat murdar”, dacă nu și mai rău… Să ne păzim de manipulare și minciună. De bună seamă, Împreună, vom reuși să-i oprim pe cei care, odată ajunși la putere, nu-și onorează promisiunile!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU

  1. Va fi asigurată limba moldovenească în calitate de limbă de stat în constituția țării, limba rusă rămânând limbă de comunicare interetnică, obligatorie pentru studierea în școli. „Cei care sunt împotriva statalității moldovenești au nevoie de tulburări masive în societate”, ne sperie Dodon cu gândul la Rusia, care „este partenerul strategic principal al Republicii Moldova” și a aplicat atâtea sancțiuni moldovenilor „protejați” patru ani la rând de Dodon.Omul acesta complet și-a pierdut tot ce a avut întru-nsul, dacă a avut, călcând în picioare munca și jertva a atâtor generații de oameni și a celor mai buni și talentați oameni. Andrei Năstase-Nr.2 din listă este alegerea Poporului.Votați-l !!!