O expediție muzicală, de la suflet la suflet

882
0
La Spitalul Clinic Republican. Foto: facebook.com/ Moldovan National Youth Orchestra

Cea de-a patra ediție a proiectului ,,La La Play” organizată de Moldovan National Youth Orchestra (MNYO) s-a finalizat. Din 22 august și până în ultima zi a lunii, artiștii din orchestră au evoluat în fața a câteva instituții medicale din republică și la diverse obiective turistice.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Pentru a face o retrospectivă a proiectului, GAZETA de Chișinău l-a contactat pe Andriano Marian, conducătorul Moldovan National Youth Orchestra. Fondatorul orchestrei ne-a comunicat că au dat startul expediției muzicale cu emoții pozitive și cu mult entuziasm pentru că este un proiect la care țin foarte mult.

,,Este unul dintre programele noastre speciale și importante prin faptul că aducem muzica acolo unde ea nu pătrunde de obicei. Ne-am focusat pe două linii – personalul medical și pacienții, am cântat la nouă spitale din republică. Și desigur am fost în vizită la diferite obiective turistice, la oameni de afaceri care reprezintă domeniul HoReCa”, ne-a declarat conducătorul MNYO.

Andriano Marian a relevat particularitățile ediției din acest an. ,,Toate vizitele la spitale au fost emoționante, se simțea efortul medicilor. Reamintesc momentul în care doamna de la Ungheni a dansat, care de fapt a reprezentat spiritul medicilor și puterea lor de a lupta cu această pandemie”, ne-a mărturisit Andriano Marian.

Echipa ,,La La Play” a fost formată din 15 artiști, printre care și vioristul Ionuț Ciocanu. Instrumentistul ne-a spus că a fost o experiență inedită.

,,Nu am mai avut ocazia să cânt în curțile spitalelor pentru medici din republică, mai ales într-o perioadă anevoioasă pentru ei. Am simțit din partea lor niște emoții puternice, pozitive, însetate de muzică, ce te copleșeau profund. Privirile oamenilor de la ferestrele spitalelor ne-au încurajat foarte mult. Sper că prin acest proiect am reușit să alinăm sufletele celor bolnavi și ale medicilor care luptă 24/24 cu virusul, de fapt acesta a și fost scopul expediției noastre”, a afirmat Ionuț Ciocanu.

A patra ediție a expediției muzicale ,,La La Play” a avut drept scop valorificarea turismului local și susținerea personalului medical.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT