Sinodul îl afurisește pe Chicu

1382
0

Mitropolia Moldovei a publicat marți, 19 mai, pe site-ul său, două apeluri ale Sinodului către conducerea R. Moldova. Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM) cere autorităților ca vaccinarea să fie o opțiune benevolă, și nu obligatorie. Al doilea apel este adresat premierului Ion Chicu, prin care i se cere permisiunea de a relua slujbele în biserici, în caz contrar, BOM amenință cu excluderea premierului Ion Chicu din „pomenirea și rugăciunea Bisericii”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În apelul BOM scrie că „vaccinarea reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”.

Informația  despre microcipare și tehnologia 5G e falsă

În același apel „Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”.

Portalul Stopfals.md a relatat anterior „despre acuzațiile false la adresa lui Bill Gates, unele mai ciudate ca altele, orchestrate de diferite persoane și curente religioase, dar și de unii politicieni și mass-media cu agendă pro-Kremlin. Gates este acuzat că favorizează răspândirea noului coronavirus pentru că și-ar dori să controleze omenirea prin „cipurile care vor fi implantate împreună cu vaccinul anti-COVID-19 întregii populații de pe glob”.

Ion Chicu: „Într-o societate elevată asemenea „avertismente” nu ar avea cum să apară”

În apelul adresat premierului și membrilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, se cere permisiunea de a relua slujbele religioase în biserici: „Am așteptat cu mare nerăbdare ridicarea mai multor restricții, iar amânarea respectivă revoltă, dezgustă și este chiar jenantă.

În concluzie, considerăm binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, să invitați reprezentanții BOM și să reformulați hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând exemplul altor state europene. În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii”.

Premierul Ion Chicu a reacționat printr-o postare pe pagina sa de facebook: „Doamne, iartă-mă și păzește-mă de păcate. …Să ne rugăm cu toții pentru luciditate și sănătatea oamenilor. Inclusiv, a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii. p.s. Această criză ne reamintește cât de important este să restabilim sistemul de educație/învățământ în țară. Într-o societate elevată asemenea „avertismente” nu ar avea cum să apară. N-ar avea rostul. Doamne, iartă-mă.”

 „Noi și pentru dușmani trebuie să ne rugăm

GAZETA de Chișinău l-a rugat pe preotul Vlad Mihăilă, Mitropolia Basarabiei, să comenteze cele două apeluri ale BOM.

„Nu e cazul să amenințe că nu-l va pomeni la slujbe. Noi și pentru dușmani trebuie să ne rugăm. Datoria slujitorului este să se roage pentru toți. Omul este o creație a lui Dumnezeu, care poartă chipul lui Dumnezeu în el. În speranța că acel chip se va îndrepta. Nu este o atitudine creștinească, sănătoasă de a-l blestema, de a-l respinge pe om. Dumnezeu hotărăște, noi trebuie să ne rugăm, chiar dacă ne place sau nu ne place de Ion Chicu”, ne-a spus preotul Vlad Mihăilă, Mitropolia Basarabiei.

I-am cerut un comentariu și constituționalistului Nicolae Osmochescu, de data aceasta în calitate de creștin practicant.

„Sunt unul din simplii cetățeni care cred în Dumnezeu, respect toate regulile, inclusiv cele care sunt în biserică. Trebuie să înțelegem un lucru simplu că regulile stabilite de stat sunt în deplină măsură unele și aceleași pentru toți. Și în situația dramatică de pandemie care există azi trebuie să fie respectate absolut de toți, inclusiv de biserica și de slujitorii ei”.

„Biserica română a acceptat să se facă vaccinarea în folosul sănătății umane”

Referindu-se la apelul BOM despre excluderea obligatorie a vaccinării și a pericolul acesteia asupra societății, preotul Vlad Mihăilă ne-a spus că „în cazul acesta, este o atitudine sectară. Așa cum martorii lui Iehova nu acceptă donațiile de sânge și intervențiile chirurgicale.”

„Lumea așteaptă acest vaccin contra Covid-19. În mai multe state vaccinarea s-a lăsat la libera voință a omului. Nimeni nu este silit, dar, logic, ar fi bine să ne conformăm și să primim vaccinarea. Biserica română a acceptat să se facă vaccinarea în folosul sănătății umane.”

Preotul Vlad Mihăilă nu crede nimic despre cipare. „Despre aceasta s-a mai vorbit. Dacă sunt forțe oculte, nu le-ar reuși acest lucru. Oamenii de știință ar trebui să dezmintă.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE