Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, de Ziua mondială a artei: „Mergeți” la concert, teatru sau muzeu online

1364
0
Pictură de Valentina Rusu Ciobanu
Pictură de Valentina Rusu Ciobanu

Omenirea marchează anual, începând cu anul 2012, la data de 15 aprilie, Ziua mondială a artei, ziua respectivă fiind aleasă, în mod simbolic, de ziua nașterii lui Leonardo da Vinci, poate cel mai complet și complex artist din istorie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Arta reprezintă cea mai înălțătoare realizare a umanității, ea definindu-ne, călăuzindu-ne, și făcându-ne să fim mai buni, mai creativi, și mai aproape unii de alții.

Vreau să aduc un mesaj de felicitare tuturor artiștilor din Republica Moldova, care reușesc cu abnegație să fie ambasadori ai culturii noastre și să ne facă să uităm de cotidianul repetitiv și alienant. Chiar dacă trecem printr-o perioadă în care evenimentele artistice au fost grav afectate din cauza unicității actului artistic, ce presupune interacțiunea directă dintre creator și spectator, cred că putem învăța să fim mai puternici, așa încât arta să cunoască o nouă apreciere, în mediul digital.

Pe această cale, îndemn toată lumea să marcheze aceste zile acasă. Să privească filme bune, să asculte muzică de calitate, să urmărească spectacole teatrale autohtone, oferite gratuit online, să viziteze galeriile virtuale ale muzeelor, să citească cărți ale maeștrilor penei, și să își dedice timpul liber celor apropiați și cultivării personalității.

Sursa: mecc.gov.md

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE