Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, de Ziua mondială a artei: „Mergeți” la concert, teatru sau muzeu online

1157
0
Pictură de Valentina Rusu Ciobanu
Pictură de Valentina Rusu Ciobanu

Omenirea marchează anual, începând cu anul 2012, la data de 15 aprilie, Ziua mondială a artei, ziua respectivă fiind aleasă, în mod simbolic, de ziua nașterii lui Leonardo da Vinci, poate cel mai complet și complex artist din istorie.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Arta reprezintă cea mai înălțătoare realizare a umanității, ea definindu-ne, călăuzindu-ne, și făcându-ne să fim mai buni, mai creativi, și mai aproape unii de alții.

Vreau să aduc un mesaj de felicitare tuturor artiștilor din Republica Moldova, care reușesc cu abnegație să fie ambasadori ai culturii noastre și să ne facă să uităm de cotidianul repetitiv și alienant. Chiar dacă trecem printr-o perioadă în care evenimentele artistice au fost grav afectate din cauza unicității actului artistic, ce presupune interacțiunea directă dintre creator și spectator, cred că putem învăța să fim mai puternici, așa încât arta să cunoască o nouă apreciere, în mediul digital.

Pe această cale, îndemn toată lumea să marcheze aceste zile acasă. Să privească filme bune, să asculte muzică de calitate, să urmărească spectacole teatrale autohtone, oferite gratuit online, să viziteze galeriile virtuale ale muzeelor, să citească cărți ale maeștrilor penei, și să își dedice timpul liber celor apropiați și cultivării personalității.

Sursa: mecc.gov.md

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT