Visul unei nopţi de primăvară

860
0
Poză simbol, sursa: pexels.com
Poză simbol, sursa: pexels.com

     Nivelul de trai în Republica Moldova este în continuă creştere, dar încă nu l-a întrecut pe cel din Elveţia. Când îl va depăşi, va fi foarte avansat şi nu o să ajungă la el doar elitele noastre conducătoare, mereu cu gândul la popor şi la nevoile lui. Bieţii oameni nici nu ştiu că îi aşteaptă raiul pe pământ, în cazul când se înţeleg între ei americanii, europenii şi ruşii şi ne lasă să ne dezvoltăm, „liberi şi nesiliţi de nimeni”. Ritmul nostru de dezvoltare sperăm să nu afecteze economiile statelor extrem de bine situate economic în prezent, chiar dacă, atunci când vom fi cu mult înaintea lor, se vor uita din urma noastră ca după un tren japonez, foarte rapid şi în plină viteză.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

     Pentru binele şi prosperarea moldovenilor, care nu au uitat de sapă nici în secolul XXI, Rusia e gata să-şi retragă armata, iar Putin să-şi ceară scuze la toate televiziunile sale de la preşedintele nostru Dodon, care, de când ne conduce cu multă pricepere şi neasemuită iscusinţă, chiar dacă mai depune flori la Tiraspol, face tot posibilul pentru a ne salva  e grija protectoare a fratelui de la Răsărit. Pentru că, vorba lui Putin, Dodon ştie tot, adică ştie el ce face. Şi, pentru că a acumulat atâta experienţă, ar fi păcat ca aceasta să nu fie valorificată în continuare, măcar până la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

     Compatrioţii noştri care au plecat peste hotare neştiind cât de mult vom evolua în următorii ani, vor începe să se întoarcă cu miile acasă, când vor afla cât de bine o duc moldovenii în statul lor liber şi independent. Nu este exclus faptul ca vreun moldovănaş de-al nostru să mai plece prin străinătăţi, dar numai pentru a se documenta şi a vedea la ce nivel jalnic de trai au ajuns europenii, după ce n-au rezistat concurenței cu „noua Elveţie” şi, de atâta invidie, au încetat să se mai dezvolte.

     Pentru a ne vedea acest vis al nostru împlinit, este însă nevoie să rămânem un stat neutru pentru vecie, nu cumva forţa noastră militară să crească şi ea la fel ca bunăstarea şi să devenim o ameninţare pentru ruşi. Este cu mult mai bine să stăm cuminciori şi să ne vedem doar de înflorirea ţării noastre independente şi indivizibile. Să ne iubim partidele, să le venerăm şi să le susţinem în toate campanile electorale. Care dintre ele va învinge, acela va fi al nostru.

     Şi dacă ne-am gândit să devenim ca Elveţia sau chiar să o întrecem, ar trebui să-i convingem şi pe unionişti să pună umărul unde trebuie şi să nu împingă o ţară cu un asemenea viitor în braţele vecinilor. Că, de când nici ei, nici europenii nu ne mai dau bani, ideea de a deveni un stat prosper cum n-a fost altul aproape că este compromisă. Iar până la întoarcerea miliardului furat cale lungă este. De, v-am spus şi eu aşa o poveste.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE