Arestovici renunță la funcția de consilier prezidențial ucrainean. „Vreau să arăt un exemplu de comportament civilizat”

729
0

Consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski – Alexandr Arestovici, renunță la funcția sa după ce declarațiile sale referitoare la racheta detonată peste un bloc locativ a generat un adevărat scandal în țara vecină.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Arestovici a postat pe pagina sa de socializare cererea de demisie, semnată cu data de marți, 17 ianuarie și comentariul: „Am scris cererea de demisie din funcție. Vreau să arăt un exemplu de comportament civilizat. O greșeală de principiu, deci, demisia”, a scris Arestovici în comentariul atașat la cererea sa de demisie.

Deocamdată, nu este clar dacă cererea i-a fost sau nu acceptată.

Gestul consilierului prezidențial ucrainean vine după ce Arestovici declarase că racheta care a căzut peste blocul locativ din Dnipro și a provocat peste 40 de morți și alte câteva zeci de răniți, între care cel puțin 14 copii, a fost una doborâtă de sistemul antiaerian de apărare al Ucrainei. Declarație care a generat un val de critici dure la adresa oficialului.

Precizăm că sâmbătă, 14 ianuarie, în timpul unui atac cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, a fost distrus un bloc locativ cu nouă etaje din orașul Dnipro. Kremlinul a negat că forțele sale au bombardat clădirea de locuințe, în pofida faptului că reprezentanții Kievului au identificat tipul de rachetă care a lovit clădirea – Kh-22, un proiectil anti-navă dintr-o generație mai veche, aflat în dotarea forțelor ruse.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE