Arestovici renunță la funcția de consilier prezidențial ucrainean. „Vreau să arăt un exemplu de comportament civilizat”

459
0

Consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski – Alexandr Arestovici, renunță la funcția sa după ce declarațiile sale referitoare la racheta detonată peste un bloc locativ a generat un adevărat scandal în țara vecină.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Arestovici a postat pe pagina sa de socializare cererea de demisie, semnată cu data de marți, 17 ianuarie și comentariul: „Am scris cererea de demisie din funcție. Vreau să arăt un exemplu de comportament civilizat. O greșeală de principiu, deci, demisia”, a scris Arestovici în comentariul atașat la cererea sa de demisie.

Deocamdată, nu este clar dacă cererea i-a fost sau nu acceptată.

Gestul consilierului prezidențial ucrainean vine după ce Arestovici declarase că racheta care a căzut peste blocul locativ din Dnipro și a provocat peste 40 de morți și alte câteva zeci de răniți, între care cel puțin 14 copii, a fost una doborâtă de sistemul antiaerian de apărare al Ucrainei. Declarație care a generat un val de critici dure la adresa oficialului.

Precizăm că sâmbătă, 14 ianuarie, în timpul unui atac cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, a fost distrus un bloc locativ cu nouă etaje din orașul Dnipro. Kremlinul a negat că forțele sale au bombardat clădirea de locuințe, în pofida faptului că reprezentanții Kievului au identificat tipul de rachetă care a lovit clădirea – Kh-22, un proiectil anti-navă dintr-o generație mai veche, aflat în dotarea forțelor ruse.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT