(FOTO/VIDEO) Cel puțin 13 oameni, majoritatea copii, au fost uciși într-un atac armat dintr-o școală din Rusia. Agresorul e un fost absolvent al școlii

1105
0
Atac armat la o școală din Kazan, Republica Tatarstan din Federația Rusă

Cel puțin 13 oameni, majoritatea copii, au fost uciși într-un un atac armat ce s-a produs în dimineața zilei de marți, 11 mai, într-o școală din Kazan, regiunea Tatarstan din Federația Rusă. Agresorul, un absolvent de 19 ani al școlii respective, Ilnaz Galiaviev, a fost reținut în cadrul unei operațiuni desfășurată de forțele cu destinație specială ale poliției, relatează presa rusă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Alte 21 de persoane se află sub îngrijiri în spital, precizează sursa citată.

La Școala nr. 175 din Kazan, unde a fost comis atacul, își fac studiile peste o mie de copii și lucrează 57 de pedagogi.

Departamentul de sănătate al regiunii Tatarstan din Rusia anunță că dintre cei 18 copii internați, șase sunt în stare extrem de gravă și sunt operați, iar ceilalți au răni, inclusiv de la gloanțe, fracturi și hematoame.

Filmările distribuite pe rețelele de socializare arată câțiva copii sărind pe ferestre pentru a scăpa, precum și persoanele rănite evacuate.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a raportat că după incident a fost introdus regimul CTO (Regim juridic al unei operațiuni antiteroriste). Potrivit autorităților, toate școlile din oraș și-au anulat cursurile. Direcția principală a Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse a deschis o linie telefonică pentru asistenta psihologică.

Au existat rapoarte contradictorii cu privire la situație. Anumite agenții de știri rusești au informat că doi adolescenți înarmați au fost implicați în atac, iar altele spun că doar unul este implicat.

Purtătorul de cuvânt al președintelui din Tatarstan, Lilia Galimova, afirmă că a fost un singur atacator, nu doi.

Radio Svoboda relatează că o explozie a avut loc și în apartamentul din Kazan unde locuiește mama atacatorului Ilnaz Galiaviev, iar acesta a declarat, după ce a fost reținut, că a plasat o bombă în locuința acesteia. Nu se știe deocamdată dacă femeia era în locuință în momentul exploziei.

În ultimii ani în Rusia a avut loc un șir de atacuri armate în școli care au fost puse la cale de regulă de actuali sau foști elevi. În 2018, în cadrul unui atac armat la un colegiu din orașul Kerci din Crimeea anexată, au murit peste 20 de persoane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE