Estonia va sprijini procesul de instruire profesională a funcționarilor publici implicați în avansarea agendei europene

150
0

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o înrevedere cu Eva-Maria Liimets, ex-ministra Afacerilor Externe a Estoniei. Subiectul-cheie al discuției a fost organizarea programelor specializate pentru angajații Cancelariei de Stat, a Biroului pentru Integrare Europeană, dar și a altor funcționari din instituțiile de linie implicați în procesul de integrare europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cristina Gherasimov a vorbit, în context, despre pregătirile pentru etapa de screening bilateral și a subliniat importanța asistenței, sprijinului și transferului de experiență din partea Estoniei. De asemenea, s-a discutat despre colaborarea dintre Școala Diplomatică din Estonia și Institutul Diplomatic de la Chișinău, pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale și practice ale tinerilor angajați în instituțiile publice.

Eva-Maria Liimets a felicitat Republica Moldova pentru succesul obținut în parcursul european și a confirmat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă de a contribui la pregătirea funcționarilor publici implicați în negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mulțumit pentru susținerea parcursului nostru european și pentru asistența oferită de autoritățile de la Tallinn în avansarea agendei europene a Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE