La Chișinău va fi înființat Colegiul Militar. Instituția va funcționa de la 1 septembrie curent

385
0

În cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate (AMFA) ,,Alexandru cel Bun” va fi creat un Colegiu Militar. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Cabinetului de miniștri astăzi, 29 mai 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit secretarului de stat Sergiu Plop, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați (categoria „sergenţi”). În prezent, instituția de apărare are un număr insuficient de astfel de specialiști, ceea ce afectează capacitățile operaționale ale armatei.

Colegiul Militar va fi creat ca o subdiviziune structurală a AMFA, care va oferi programe de formare profesională post-secundară în domeniul milităriei la specialitățile infanterie și artilerie.

În cadrul Colegiului Militar își vor face studiile fete și băieți care au absolvit ciclul gimnazial. Pe parcursul studiilor, elevii vor fi asigurați cu echipament, cazare, hrană și bursă din bugetul de stat.

Totodată, aceștia vor beneficia de un loc de muncă garantat în una din unitățile militare ale Armatei Naționale. De asemenea, tinerii interesați vor putea să-și continue studiile de licență în Academia Militară, fără concurs de admitere.

Durata studiilor va fi de patru ani. La final, absolvenții vor primi gradul militar primar al corpului de sergenți „caporal”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE