Țările Baltice sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova

309
0

Consolidarea parteneriatului strategic cu statele membre ale Uniunii Europene, principalele provocări în parcursul european, precum și schimbul bunelor practici prin prisma experienței țărilor baltice privind aderarea la UE, au constituit cele mai importante aspecte discutate în marja Forumului ,,Granițele Europei: extinderea într-o epocă de război și alianțe” desfășurat în perioada 10-12 aprilie la Tallinn, Estonia. La eveniment au participat și reprezentanți ai Biroului pentru integrare europeană de la Chișinău, precum și oficiali din Ucraina, Armenia, Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Delegația Republicii Moldova a prezentat progresele țării noastre în implementarea reformelor administrative și evoluțiile privind realizarea recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, au fost puse în discuție cele mai stringente provocări în parcursul de aliniere la prevederile legislației europene, precum și impactul războiului din Ucraina asupra procesului de aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul Forumului, oficialii statelor baltice au manifestat sprijinul lor ferm pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova și au salutat progresul semnificativ în domeniul reformelor. De asemenea, aceștia au declarat că vor susține inițiativa organizării primei Conferințe Interguvernamentale UE-Republica Moldova, pe durata președinției belgiene.

În context, delegația de la Chișinău a reafirmat angajamentul ferm de a avansa cu pași siguri spre integrarea europeană și a mulțumit pentru sprijinul partenerilor europeni, subliniind oportunitatea valoroasă privind schimbul de bune practici și consolidarea parteneriatului cu statele membre ale UE.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE