Igor Grosu la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze parcursul european al Republicii Moldova”

255
0

Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică şi nelinişti în rândul populaţiei, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care are loc, în perioada 21 – 24 aprilie curent, în incinta Palatului Regal La Almudaina din Palma, Spania.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui Grosu, sintagma „Republica Moldova” a fost rostită practic în toate discursurile omologilor săi europeni.

„Prietenii și partenerii noștri de dezvoltare vor ca moldovenii să trăiască în pace, siguranță și într-o țară europeană. La Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, am declarat că anul 2024 este un an important pentru viitorul Republicii Moldova”, a spus Igor Grosu.

„În această toamnă urmează să desfășurăm un referendum inițiat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care să consfințim ireversibilitatea procesului de integrare în Uniunea Europeană. Suntem însă, siguri că Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică şi nelinişti în rândul populaţiei. Scopul acestor ample campanii de denigrare şi dezinformare este influenţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi deturnarea parcursului european al Republicii Moldova” a declarat Igor Grosu.

Oficialul moldovean a făcut apel către omologii săi, pentru a putea continua lupta Republicii Moldova pentru democraţie, modernizare şi progres.

„Suportul acordat Ucrainei înseamnă şi suport pentru Republica Moldova, fiindcă ţările noastre au decis să se rupă de fostul imperiu şi să trăiască într-o lume liberă, paşnică şi prosperă. Este alegerea noastră civilizaţională. Sunt sigur că împreună vom reuși, nu va fi ușor, dar cu multă inteligență, răbdare și perseverență ne vom asigura ca viitorul nostru și al copiilor noștri va fi în pace și bunăstare”, a conchis Igor Grosu.

Precizăm că, în cadrul reuniunii, președinții parlamentelor din Uniunea Euroepană, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta o serie de subiecte comune de actualitate. Discuțiile, din acest an, vor fi concentrate în două sesiuni tematice – politica externă și de apărare: invazia ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei și conflictul din Orientul Mijlociu; consolidarea Uniunii Europene din perspectivă economică și socială în contextul extinderii viitoare, al drepturilor sociale și al provocărilor legate de mediu și schimbările climatice. La sfârșitul dezbaterilor, va fi adoptată declarația finală a conferinței.

La Palma, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificate întrevederi cu omologii săi din mai multe țări europene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE