Președinta Maia Sandu a promulgat un nou Cod silvic

279
0
Maia Sandu
Maia Sandu / Sursa FOTO: AP Photo, Roveliu Buga

Astăzi, 22 aprilie 2024, de Ziua Pământului, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea Programului național de împădurire, silvicultorii au semnalat o problemă mai veche – este vorba de pădurile plantate anterior pe terenurile primăriilor, care nu puteau fi înregistrate și întreținute de autoritățile locale.

Noul Cod silvic, pe lângă mai multe reguli și oportunități pentru pădurile administrate de stat, aduce mai multă claritate și în modul de gestionare a pădurilor de către primării și vine să-i ajute pe primari să acceseze finanțare din Fondul Național pentru Mediu pentru elaborarea amenajamentelor silvice.

„Avem grijă de pădurile noastre, căci ele înseamnă mai multă apă în fântâni și râuri, un sol mai fertil, un aer mai curat și o viață mai sănătoasă”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a dat startul campaniei de împădurire din această primăvară.

Continuă plantările în cadrul Programului național de împădurire pentru o țară mai verde și mai rezistentă la schimbările climatice, anunțate de șefa statului.

Amintim că Președinta Maia Sandu a mers pe, 10 martie 2024, în satul Rîșcova, raionul Criuleni și împreună cu  angajații instituției prezidențiale, localnici, elevi de la gimnaziul din sat, studenți, reprezentantele Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova și angajați ai întreprinderii silvice, au plantat 24 mii de puieți de salcâm, pe aproape cinci hectare de teren degradat.

Șefa statului a venit cu un îndemn către toți cetățenii ca să participe la sădirea pădurilor în cât mai multe localități din țară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE