Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Norvegia va deschide un oficiu diplomatic la Chișinău

242
0

Președinta Maia Sandu a avut astăzi, 17 aprilie 2024, o întrevedere cu ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide, în cadrul căreia a subliniat relația solidă dintre Republica Moldova și Norvegia. În contextul crizelor din ultimii doi ani, Norvegia a demonstrat o solidaritate deosebită față de Moldova, sprijinind eforturile țării noastre în ceea ce privește găzduirea refugiaților ucraineni și consolidarea securității energetice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta a apreciat în mod special asistența nerambursabilă în valoare de 35 de milioane de euro acordată de către Norvegia pentru achiziționarea gazelor naturale. Acest ajutor a jucat un rol important în protejarea cetățenilor Republicii Moldova de impactul prețurilor mari la energie.

În discuție, șefa statului a evidențiat dialogul politic susținut și cooperarea bilaterală în continuă evoluție dintre Republica Moldova și Norvegia. În 2023, Republica Moldova a semnat un acord de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb din care face și Norvegia. Odată ratificat de Oslo, acordul va oferi noi oportunități economice pentru sectorul privat din Republica Moldova.

Președinta, de asemenea, a salutat deschiderea unui oficiu diplomatic al Norvegiei la Chișinău și a încurajat consolidarea cooperării în domeniile economic, energetic, educației și împăduririi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE