Sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului” va fi dezvoltat în Republica Moldova

327
0

În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului” (SI eCMND). O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Dezvoltarea sistemului informațional va contribui la automatizarea procesului de înregistrare centralizată a constatărilor medicale a nașterilor și deceselor produse în Republica Moldova.

Astfel, va fi posibilă crearea unei baze de date legate de nașteri și decese care se produc în instituțiile medico-sanitare publice și private, la domiciliu și în alte locuri, precum și generarea datelor statistice în baza informațiilor medicale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE