FOTO// Un microbuz de pe ruta Drăsliceni- Chișinău și un camion s-au ciocnit violent pe traseul Chișinău-Orhei. 6 echipe AMU au transportat  16 pasageri la spital

369
0
Sursa foto: ambulanta.md

Un grav accident rutier a avut loc în această dimineață, pe traseul R-6, în apropierea satului Măgdăcești din raionul Criuleni. Impactul s-a produs între un microbuz de rută (Drăsliceni – Chișinău), în care se aflau pasageri, și un camion. Șaisprezece pasageri din microbuz, printre care doi copii, s-au ales cu diverse traumatisme și au fost transportați la spital.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Poliția: șoferii autovehiculelor nu erau în stare de ebrietate

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, Băetrău Elena.

Poliția a stabilit că atât șoferul camionului, cât și șoferul microbuzului de rută nu erau în stare de ebrietate.

Forțele de ordine se află în continuare la fața locului, desfășurând investigații suplimentare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor accidentului.

Sursa foto: ambulanta.md
Sursa foto: ambulanta.md

6 echipe AMU au intervenit la gravul accident din Măgdăcești

Potrivit unui comunicat al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” la data de 11 aprilie 2024, ora 06:19, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe motivul solicitării – accident rutier.

Pentru deservirea solicitărilor au fost alocate șase echipe AMU, dintre care două echipe specializate de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Centru și Rîșcani, mun. Chișinău și patru echipe Ajutor Medical de Urgență din cadrul PAMU Ratuș (Criuleni), Peresecina (Orhei), Cricova (Rîșcani) care au ajuns prompt la locul solicitării.

Sursa foto: ambulanta.md

16 pasageri cu diferite traumatisme au fost preluați de echipele medicale

Prima echipă de asistență medicală urgentă a ajuns la ora 06:26, inițiind trierea pacienților. La fața locului s-a constatat mai multe victime ca urmare a accidentului rutier produs pe traseu ca rezultat al tamponării unui microbuz de rută cu pasageri și un camion.

Echipele Ajutor Medical de Urgență au preluat în siguranță pacienții, determinând că au avut de suferit 16 pasageri cu diverse traumatisme.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează că tuturor persoanelor accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital de către membrii echipelor medicale și victimele sunt transportate asistat cu monitorizarea parametrilor vitali la spitalele din municicpiul Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE