Poliția Republicii Moldova// Mai multe polițiste au fost numite azi în funcții de conducere 

305
0
Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Astăzi, 11 aprilie 2024, pentru prima dată în istoria Poliției Republicii Moldova șase femei au fost numite în funcții de conducere. Acestea au fost prezentate efectivului de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Aceste numiri sprijină  consolidarea capacităților profesionale ale femeilor polițiste prin care să se asigure creșterea importanței acestora în instituție, în special prin ocuparea funcțiilor de conducere și eliminarea stereotipului că organele de aplicare a legii sunt în mare parte un mediu de activitate specific bărbaților”, scrie în comunicatul IGP.

Astfel, noua șefă a Direcției Urmărire Penală a IGP este Elena Slivinschi. Polițista și-a început cariera în poliție imediat după absolvirea Academiei „Ștefan cel Mare”. Din anul 2003 până în prezent activează în domeniul urmăririi penale.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Noua șefă a Direcției Logistică a IGP este Aliona Armaș. Polițista are 13 ani de experiență în domeniul juridic.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova
Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Noua șefă a Inspectoratului de Poliție Călărași este Diana Cotelea, iar Viorica Bobea este noua șefă-adjunctă.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Diana Cotelea are 24 de ani de experiență în domeniul ordinii publice și a urmăririi penale. Anterior, aceasta a ocupat funcția de șefă-adjunct a Inspectoratului de Poliție Strășeni.

Viorica Bodea are 13 ani de experiență în domeniul urmăririi penale.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Noua șefă a Inspectoratului de Poliție Leova este Vladlena Toncu. Femeia și-a început cariera în poliție în anul 2014, activând în domeniul juridic și al ordinii publice.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Iar Rodica Bostănică este noua șefă a Inspectoratului de Poliție Cantemir. Polițista are 24 de ani de experiență în domeniul urmăririi penale.

Sursa foto: Poliția Republicii Moldova

Organizația comunitară „Asociația Femeilor din Poliție” a venit cu un mesaj pentru polițistele numite astăzi în funcție de conducere.

„Cu siguranță astăzi este o zi istorică. Este ziua în care vedem o dovadă a progresului și a schimbării în sistemul polițienesc. Este o reușită semnificativă către egalitatea de gen, echitate și șanse egale pentru fiecare polițist/polițistă.”

Întreaga echipă a Asociației Femeilor din Poliție le-a urat colegelor lor mult succes în această nouă etapă a carierei voastre.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE