Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului. Separatiștii blochează desfășurarea recensământului populației și locuințelor în comuna Corjova și alte localități din raionul Dubăsari

275
0

Tiraspolul blochează desfășurarea recensământului în comuna Corjova și alte localități din raionul Dubăsari, informează Biroul politici de reintegrare (BPR).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Dat fiind faptul că, în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024, în Republica Moldova se va desfășura recensământul populației și locuințelor, la solicitarea Biroului Național de Statistică, prin canalele de interacțiune Chișinău-Tiraspol s-a asigurat coordonarea aspectelor de facilitare a accesului și de obținere a garanțiilor de securitate pentru personalul implicat, dispozitivele electronice mobile și întreg procesul de colectare a datelor pe teritoriul com. Corjova și altor localități din raionul Dubăsari, necontrolate efectiv de autoritățile constituționale.

Potrivit BPR, aceste coordonări au fost necesare pentru a evita incidente și situații de criză pe teren, în contextul în care este vizat un perimetru amplasat după infrastructura ilegală a posturilor de control ale Tiraspolului, unde organele naționale competente se află în imposibilitatea de a asigura măsuri prompte de securitate și de menținere a ordinii publice.

„Cu regret, atât reprezentantul politic de la Tiraspol cât și delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control au comunicat un refuz categoric în privința asigurării accesului și oferirii garanțiilor de securitate, au calificat ca fiind provocatoare inițiativa Chișinăului și au politizat-o excesiv, precum și au insistat pe abținerea de la acest proces în perimetre generatoare de potențiale focare de tensiune”, scrie într-un comunicat al BPR.

Sursa citată a mai spus că „aceste reacții denotă,  încă o dată, că Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului și să manifeste abordări de confruntare permanentă cu autoritățile de la Chișinău.”

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE