Spațiul aerian nu a fost survolat de rachete noaptea trecută

352
0
Rachetă Kalibr Foto: Zvezda / WillWest News / Profimedia

Spațiul aerian al Republicii Moldova nu a fost survolat de nicio rachetă noaptea trecută, anunță Poliția de Frontieră.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Toate sistemele de supraveghere și monitorizare a spațiului aerian nu au detectat nicio intrare neautorizată, un aspect confirmat și de autoritățile ucrainene”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Reacția factorilor responsabili survine în contextul în care, în această dimineață, în mediul online, s-a  vehiculat că cel puțin două rachete au survolat spațiul aerian din nordul Moldovei, în timpul atacului Rusiei asupra Ucrainei.

În acest context, Poliția de Frontieră anunță că în această dimineață, la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea graniței cu Republica Moldova, au avut loc trei lansări de rachete.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE