Schemă de corupție, în care sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al Curții Supreme de Justiție, deconspirată de CNA și procurorii mun. Bălți

388
0

Ofițerii CNA efectuează, la această oră, 19 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere activă și trafic de influență. Acțiunile se desfășoară la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit probatoriului administrat, persoanele vizate, prevalându-se de presupusa influență și făcând uz de cunoștințele sale care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărâri sau decizii favorabile părților cointeresate.

La moment, un avocat a fost reținut pentru o perioadă de 72 ore, iar în privința celorlalte persoane acțiunile de urmărire penală continuă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Actualizare:
Ofițerii CNA continuă efectuarea perchezițiilor la oficiile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere activă, la moment fiind pornite nouă cauze penale.

Până la această oră, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe dispozitive electronice cu informații relevante pentru cauzele penale, dar și documente ce se referă la activitatea coruptibilă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE