Igor Grosu, la Forumul Moldova – România: „Investitori, treceți Prutul!”

317
0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îndeamnă oamenii de afaceri din România să investească în Republica Moldova. Mesajul a fost transmis la cea de-a II-a ediție a Forumului „Moldova – Romania: Capital Bridges”, desfășurat astăzi, la București.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful legislativului a menționat, în discursul său, că începutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană prinde contur și asta se datorează, în mod special, oficialilor și oamenilor de afaceri români care au promovat ferm apartenența europeană a Republicii Moldova. „Sprijinul dumneavoastră îl simte practic fiecare om din satele și orașele noastre. Avem grădinițe și școli modernizate, gospodării asigurate cu apă și canalizare, avem lumină și gaz, construim poduri. Vă mulțumesc că ne sprijiniți necondiționat la bine și la greu”.

Igor Grosu a dat asigurări că Parlamentul, împreună cu Guvernul și Banca Națională lucrează cot la cot pentru a susține o creștere economică bazată pe investiții pe termen lung, ca Republica Moldova să fie o țară atractivă  atât pentru investitorii din România, cât și din alte țări. „Vin cu rugămintea către dumneavoastră: să vorbiți despre Moldova ca despre o țară în care se poate investi. Nu avem timp de pierdut, atât noi, cei care trebuie să aproximăm legislația națională la cea europeană, cât și dumneavoastră, cei care vreți să faceți investiții în IT, HoReCa, companii de construcție, companii de producere, în regenerabile”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Forumul „Moldova – Romania: Capital Bridges” are loc astăzi la București. Scopul evenimentului este de a impulsiona cooperarea economică și integrarea piețelor de capital ale Republicii Moldova și România. Forumul va reuni oficiali și oameni de afaceri din Moldova și România, pentru a discuta despre reformele macroeconomice, oportunitățile de investiții și progresele în sectorul bancar din Republica Moldova, în contextul procesului de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE