Un avocat și doi judecători din capitală sunt cercetați de CNA și PA pentru trafic de influență și corupere pasivă

404
0

Un avocat și doi judecători din capitală sunt cercetați de CNA și PA pentru trafic de influență și corupere pasivă. În urma investigațiilor efectuate de CNA și procurori s-a stabilit că, avocatul, reprezentând interesele unui client, ar fi apelat la un magistrat din capitală în vederea influențării unui alt judecător, în gestiunea căruia se afla pe rol cauza în care era vizată clientul său, pentru a-l determina să adopte o soluție favorabilă în privința clientului său.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În vederea examinării cazului obiectiv și sub toate aspectele, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, dar și acumularea materialului probator pentru cauza penală, au fost autorizate și desfășurate mai multe percheziții.

La moment, avocatul, dar și un judecător sunt audiați de către procurorii anticorupție, urmând să fie audiate și alte persoane. Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE