Maia Sandu: „Referendumul va fundamenta în Constituție decizia noastră de a construi acasă pace, bunăstare și libertate”

312
0

Președinta Maia Sandu a organizat astăzi o conferință de presă unde a vorbit despre importanța referendumului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În opinia șefei statului, „referendumul va fundamenta în Constituție decizia noastră de a construi acasă pace, bunăstare și libertate”. Maia Sandu a făcut apel către Legislativ să inițieze procesul propriu-zis și să fie pornite activitățile pentru organizarea referendumului în această toamnă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Maiei Sandu, au fost desfășurate circa 20 de runde de consultări în ultimele luni, la care au participat peste 500 de oameni din diverse domenii, oameni de afaceri. La fel, discuțiile au avut loc și cu oamenii din mai multe localități din republică, dar și cu diaspora de la Timișoara, Paris.

„E important să facem acum referendum pentru că este o ocazie istorică, așteptată de trei decenii – statele membre ale Uniunii Europene sunt mai deschise ca oricând, avem voința politică necesară pentru acest pas, iar cetățenii noștri doresc să facă parte din UE. Acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică”, a spus președinta în conferință de presă.

În conferință de presă, Maia Sandu a vorbit și despre avantajele aderării la UE.

„În UE pacea va fi garantată; toți cetățenii vor avea venituri mai mari și locuri de muncă mai bine plătite, fapt demonstrat de salariile și pensiile pe care le vedem în România sau în Lituania; vom avea legi și justiție după standardele UE, unde drepturile sunt respectate, oamenii călătoresc liber și toți sunt egali în fața legii; vom primi ajutor financiar mai mare pentru autostrăzi, școli și sisteme de alimentare cu apă; ne vom bucura de bună înțelegere și păstrarea tradițiilor”.

Președinta a mai declarat că în fața noastră sunt și vor fi provocări.

„Sunt forțe care nu doresc să ne vadă împlinind acest obiectiv. Dar împreună, avem puterea de a depăși orice încercare de destabilizare, orice îndoială sau frică. Acum, mai mult ca niciodată, este vital să fim uniți: partide politice, societate civilă, cetățeni de pretutindeni. Este timpul să demonstrăm că Moldova este pregătită, decisă și capabilă să își asume locul care i se cuvine în familia europeană”.

Mai multe detalii și avantaje despre aderarea la UE puteți găsi pe site-ul https://pentru.md/.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE